NB II

Pintér Attila lett a Mezőkövesd vezetőedzője

Szerda délután jelentették be a másodosztályú klubnál az élvonalba is csábított szakembert.

Kapcsolódó cikkek

Pintér Attilát nevezték ki a másodosztály ötödik helyén álló Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzőjének – számolt be a a klub hivatalos honlapja.

A 49 éves szakember edzőként magyar bajnok és kupagyőztes is volt, valamint 2014-ben a felnőtt válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedett.

Tállai András elnök szavaival kezdődött a sajtótájékoztató. Először az új szakember kinevezésének okát fejtette ki, ebben az infrastruktúrára, a fejlesztésekre és a pénzügyi háttérre is kitért. Mindössze tizenegy nap alatt sikerült megegyeznie a klub vezetőségének Pintér Attilával.

– Nem szeretem a langyos vizet. Volt NB I-es ajánlatom is, de nem éreztem ott azt a célt, amit itt kértek tőlem. A szakmai stábban Ulbert Tibor kapusedzővel folytatom a munkát, de pályaedzőként Farkas József eddigi segítőm munkájára számítanék, aki még függ jelenlegi klubjától – mondta Pintér Attila.

Mint ismert, a klubnál azután kellett új szakvezetőt keresni, hogy Benczés Miklós lemondott a november eleji, Budaörs ellen 2-0-ra elveszített bajnoki után. A csapat hátralevő két őszi mérkőzésén Tóth László szakmai igazgató irányította a csapatot, így a vezetőségnek a téli szünetig maradt ideje az új edző felkutatására.

A Mezőkövesd 23 ponttal áll a bajnokságban – hátránya tíz pont az éllovas Gyirmót mögött, míg néggyel marad el a még szintén feljutást érő helyen álló, második ZTE-től.

Olvasói sztorik