NB II

Ha a klub is jól jár, az élvonalba igazolhat a Mezőkövesd legjobbja

Máté János az utolsó két meccsen nem lépett pályára – 40.5 fokos láza után lábadozott.

Kapcsolódó cikkek

Kilenc találattal vezeti a másodosztályú Mezőkövesd Zsóry FC házi góllövőlistáját Máté János, akit a klubhonlapon szavazók az ősz legjobbjának választottak.

A játékos értékelte az őszi szezon jobb, illetve rosszabb periódusait, emellett pedig saját teljesítményéről is nyilatkozott a mezokovesdzsory.hu-nak.

– Kilenc gólt szereztem, nem lehetek elégedetlen, mert tavaly és idén is nekem a legjobb a perc per gól arányom a másodosztályban, amely objektív hatékonysági mutató. Mégis van hiányérzetem, mert a csapat nem ott áll, ahol elterveztük – nyilatkozta a 905 perc alatt kilenc gólt jegyző játékos.

Az utolsó két meccsen viszont nem számolt vele a szakvezetés, emellett a klubhonlap sem ment el szó nélkül.

– Az utolsó két mérkőzésen Tóth Lászlóval megbeszéltük, hogy nem kockáztatunk. Vírusos betegségem volt, negyven és fél Celsius fokos lázzal feküdtem egy hétig, ezért nem is erőltettük. Nem akartuk, hogy valami probléma legyen, igaz elutaztam a csapattal.

A jó egyéni teljesítményre természetesen más csapatok is felkapják a fejüket. Az élvonalból is keresik a támadót, így egyelőre kérdéses, mit hoz a rövid-, illetve a hosszú távú jövő.

– A vezetők két lehetőséget vázoltak fel. Az első, hogy hosszabbítunk, mert nyáron lejár a szerződésem, vagy most értékesítenek. Eddig még nem sikerült megegyeznünk, folynak a tárgyalások a távozásomat illetően, vannak élvonalbeli megkeresések. December végéig, január elejéig eldől a sorsom. Jól érzem itt magam, sokat köszönhetek a klubnak és úgy érzem, a szurkolóink is kedvelnek. Kettős érzések vannak bennem. Ha a klub is, én is jól járunk, akkor az élvonalba igazolok, de egy játékos sorsa sok dologtól függ.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik