NB II

Waltner, Molnár B. edzőpáros Egerszegen

Korábbi válogatott játékosok irányítják a szakmai munkát a ZTE U19-es csapatánál.

Kapcsolódó cikkek

Három évet vártak arra a ZTE FC-nél, hogy ismét a kiemelt utánpótlás-bajnokságban szereplő együttesük legyen. A nyáron az osztályozón sikerült az előrelépés, és most az U19-es csapat mellett az U17-es és az U16-os korosztály is a kiemeltek közé került. A legidősebbeknél Molnár Balázs és Waltner Róbert áll a csapat élén, vagyis a zalaegerszegiek 2002-es bajnokcsapatának két tagja irányítja a fiatalokat, ami nem kis felelősséget jelent.

– Ez valóban így van, de ha megtalál egy feladat, akkor meg kell felelni ennek – mondta a zaol.huoldalon a csapat vezetőedzői tisztét betöltő Molnár Balázs. – Mostantól a kiemelt akadémiák csapataival találkozunk, a cél pedig az, hogy jövőre is maradjunk ebben az osztályban. A feljutást a kilencvennyolcas korosztály vívta ki, ám a kilencvenhetesektől is érkeztek játékosok. Belőlük kellett most öt hét alatt csapatot gyúrni Robival, aki felhagyott az aktív futballal, és amikor hallottam erről, illetve megtudtam, hogy edzősködik Ausztriában, felkértem, hogy segítsen nekem is.

Waltner Róbert tehát utánpótlásedzőként tért vissza ZTE kötelékébe, amit örömmel tett meg.

– Valóban, Ausztriában egy kis csapatnál vagyok játékosedző, de amikor Balázs megkeresett, ezt a feladatot is vállaltam. Ha más kér erre, nem biztos, hogy igent mondok. Nagyon tetszik ez a munka, bár nem gondoltam, hogy ennyire fárasztó is – mesélte Waltner Róbert. – Nyugodtan mondhatom, hogy felnéznek ránk, én legalábbis így vettem észre, de ezt a srácoktól kellene megkérdezni. A közösen töltött harmadik héttől éreztem azt, hogy elfogadják és befogadják azt, amit mondunk nekik. A mentalitás is fontos és úgy vettem észre, hogy egy jó szellemű társaság ez.

– A játékosmúlt soha nem hátrány, de a tiszteletet az edzőnek kell kivívnia magának – magyarázta Molnár Balázs. – Azt mondtuk a srácoknak: arra akarjuk nevelni őket, ami a profi világban is vár rájuk. Hogy azokat a hibákat, amiket esetleg mi még elkövettük pályafutásunk során, ők már ne tegyék meg. Az elsődleges cél az, hogy minél több játékost tudjunk a felnőtt csapatnak adni. Csank Jánossal folyamatos a kapcsolattartás, hiszen vannak olyan játékosok, akik a felnőttekkel is készülnek, tehát a folyamatos egyeztetés nélkülözhetetlen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik