NB II

A szürke minden árnyalata tilos

Törtei Tamás csapatkapitány tudja, hogy az első fordulótól az utolsóig száz százalékot kell nyújtaniuk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Lejátszotta első mérkőzését az NB III Keleti-csoportjában a Nyíregyháza Spartacus. Az élvonalból licenchiány miatt kizárt szabolcsiak színtiszta NB I-es kezdőcsapattal álltak ki hazai pályán, és Zoran Kosztics duplájával 2-0-ra győztek a DVSC-DEAC ellen. A találkozót 2700 néző látta, és mivel most ünnepelte fennállása huszadik évfordulóját az ultracsoportjuk, a hangulatra sem lehetett panasz.

A Rangadó.hu érdeklődésére Törtei Tamás csapatkapitány elmondta, Mátyus János vezetőedzőtől rendszeresen azt hallják, hogy a bajnoki cím és a feljutás érdekében nem szabad beleszürkülniük ebbe az osztályba.

– Szinte észre sem lehetett venni, hogy nem élvonalbeli, hanem harmadosztályú meccset játszottak. Vagy mégis?
– Valóban, a kezdőcsapatunk rutinosabb és fiatalabb tagjai is NB I-et megjárt játékosok. Szerencsére a szurkolótáborunk is magasan NB I-es volt, majdnem háromezren voltak, és végig buzdították a csapatot, aminek nagyon örülök – kezdte Törtei Tamás. – Az NB III sajnos inkább a pályán mutatkozott meg, mert nem voltunk igazán abban az állapotban, amiben kellett volna, szerintem egy kicsit halványabban játszottunk. Lehet, hogy ez az első fordulónak is betudható, mert hiába NB III, az első meccs mindig nehéz, bármilyen osztályról beszélünk. A Debrecen nem rossz csapat, de mégiscsak más színvonalat képviselt, mint az első keretük. A harmadosztály esetleg az iramban mutatkozott meg, illetve a játék színvonalában. A pályán kívül nem, mert a szurkolók NB I-esek voltak.

– Milyen buktatói lehetnek a küldetésüknek, vagyis a bajnoki cím megszerzésének és a feljutásnak?
– Van néhány tényező… Fel kell dolgoznunk, és kezelnünk kell, hogy a pályák minősége esetleg sokkal rosszabb lesz, és az egész körítése más ennek az osztálynak, illetve egy másodpercig sem szabad beleszürkülnünk ebbe a színvonalba. Az első fordulótól az utolsóig száz százalékot kell teljesítenünk, mert hiába vagyunk a harmadik vonalban, nem elég az ötven százalék, de a hetven és a nyolcvan sem. Ez vasárnap bizonyosodott is. Igaz, hogy nem kaptunk gólt, de szerencsénk is volt, és jó kapusteljesítmény is kellett hozzá, hiszen Ovszijenko bemutatott néhány bravúrt. Úgy kell teljesítenünk, mintha az NB I-ben lennénk, akkor nem lesz problémánk.

– Mátyus János vezetőedzővel ilyen szempontból is szerencséjük van, mert ő a hatvan-hetven-nyolcvan százalékos teljesítményt biztosan nem tűri…
– Így van, és ő ezzel is kezdte az egészet. Ezt hallgatjuk a felkészülés elejétől kezdve, hogy nem szabad beleszürkülnünk ebbe az osztályba, maximálisan kell teljesítenünk, és akkor nem lesz probléma. Mindig ezt mondja, és még el is fogja mondani ezerszer, de ez így helyes. Ha valaki nem hagyja, hogy beleszürküljünk ebbe az osztályba, akkor az ő…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik