NB II

Sikeres „életmentő műtét” Győrben

Megmenekült az ETO, amely ajándékkal kedveskedik bérletes szurkolóinak az NB III-ban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Ilyen vérzivataros nyár talán még soha nem volt a magyar labdarúgásban. A Pécs, a Kecskemét, a Pápa és a Kaposvár is a megyei bajnokságig zuhant, túlélőnek csak a Nyíregyháza és a Győri ETO tekinthető. A felsoroltak közül a győrieknek volt a legnehezebb dolguk abból a szempontból, hogy rendkívül szövevényes jogi helyzetre kellett valamiféle megoldást találniuk, viszont a többiekhez képest talán könnyebbséget jelentett, hogy erre már a Quaestor-botrány kirobbanása, vagyis tavasz óta volt idejük.

A történtek felelevenítésének az adott aktualitást, hogy csütörtökön tartotta szezon előtti sajtótájékoztatóját az NB III-ra készülő megújult Győri ETO. Az elhangzottak alapján nyugodt szívvel kijelenthetjük: az „életmentő műtét” sikerült! A vezetőedző elsőként a felkészülésről beszélt, szerinte minden a tervek szerint halad, igaz, két nem várt esemény is történt.

– Nagyon nehéz három-négy hónapon vagyunk túl, de új időszámítás kezdődött el az ETO-nál. Elsősorban a saját nevelésű, a városhoz kötődő fiatalokra épül az együttesünk. Bár több ajánlatot is kaptak, ezek a fiatalok hitet tettek az ETO mellett, és itt akarnak élvonalbeli labdarúgók lenni – magyarázta Németh Zoltán. – Sajnos a rutinosabb Szabó Zsolt az első edzésen súlyosan megsérült, és a nem magyar állampolgár Medgyes Sinanra sem számíthatunk. Ideális környezetben, NB I-es körülmények között készülhetünk, és komoly célokkal vágunk neki a bajnokságnak. Folyamatosan javul, egyre jobb teljesítményt nyújt a csapat, néha már nekem kell visszafogni a fiúkat az edzésen.

Preszeller Tamás szakmai igazgató a játékoskerettel kapcsolatban kiemelte, csaknem teljes a győri csapat. A tervek szerint egy vagy két játékos még érkezhet, köztük egy külföldi tapasztalatokkal rendelkező középpályás is.

– Tudatosan kerestünk a tehetséges fiatalok mellé rutinosabb játékosokat. Szabó Zsolt, Weitner Ádám, Köles János, Németh László és Deli Zoltán is ezért került a csapathoz. Egy-két héten belül a kisebb sérüléssel bajlódó Csató Martin, Borkai Ádám, Vörösbaranyi Armand és Nagy Bálint is csatlakozhat a kerethez – mondta Preszeller Tamás.

Kialakult a szakmai stáb is. Ami az utánpótlást illeti: az ETO szeretne minden környékbeli klubbal kapcsolatba kerülni, és ha lehet, a tehetségeket a zöld-fehéreknél összefogni.

Jövő hétfőtől lehet bérleteket vásárolni, ezt Korsós György klubmenedzser jelentette be. A legolcsóbb bérlet ötezer, a legdrágább pedig 15 ezer forintba kerül. A bérlettel meg lehet majd nézni a bajnoki címvédő Rába ETO hazai teremlabdarúgó-mérkőzéseit, és minden teljes árú bérletet vásároló drukker garantált ajándékot kap, egy új címeres mezt, vagy egy névvel ellátott sálat. A többi bérletes féláron juthat hozzá ezekhez az ajándékokhoz. Az új babérleveles embléma lesz a futsal csapat címere is. A nagypályás csapat találkozóira 500 forint lesz a legolcsóbb jegy, a legdrágább belépőért 1500 forintot kell majd kifizetni.

– A mérkőzéseken főképp anyagi megfontolások miatt csak a nyugati lelátó lesz nyitva. Mivel a legtöbb szurkoló a belváros felől érkezik, s a nap sem süt majd a szemükbe, ez még praktikus is – tette hozzá Korsós György. – Reméljük, megtalálják helyüket a korábban a másik oldalon lévő szimpatizánsok is, és egy táborként drukkolnak majd a megújuló győri csapatnak.

Drucskó Zoltán elnök érdeklődésünkre, várhatóan pénteken elkészül a csoportbeosztás az NB III-ban, és hétfőn vagy kedden elkészül a Nyugati-csoport sorsolása is. A győri csapat hazai meccseit a szurkolókkal egyeztetett időpontban, a tervek szerint szombatonként 17 órától rendezik. Az évek óta Győrött rendezett Audi Kupa utánpótlástorna pénzügyi megfontolásból elmarad.

A bajnoki rajt előtt még három felkészülési mérkőzés vár az ETO-ra, amely pénteken Ausztriában a Mattersburg II ellen lép pályára, jövő szerdán, amolyan főpróbaként a győri centerpályán a Dunaszerdahelyi AC-t fogadja, majd szombaton Somorján vendégszerepel – írja a Kisalföld.

Olvasói sztorik