NB II

Őrzés nélkül maradt az ETO-stadion?

A legkitartóbb dolgozók „társadalmi munkában” vigyáznak a győri sporttelepre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Közismert, hogy a Győri ETO FC a helyi teremlabdarúgó-klub jogán indulhat az NB III-ban. A nevezést elfogadták, a játékosokkal is megállapodtak, de a létesítményhasználat tekintetében még nem sikerült előrelépni. Ez egyébként is egy összetettebb kérdés, amelyet az önkormányzattal karöltve szeretnének megoldani – írja a Kisalföld.

– Már kétszer nekifutottunk, hogy létesítményhasználati bérleti szerződést kössünk, ám ezt nem lehet megtenni, amíg a csődeljárás utáni felszámolást nem rendelik el. A volt tulajdonos ETO Park Kft. felszámolása elkezdődött, ám a korábbi NB I-es csapatot működtető Győri ETO FC Kft. felszámolására még várni kell. Úgy tudom, a hitelezők válaszát, esetleges fellebbezését várják, hogy a felszámolást elrendelhessék – mondta a megyei napilap érdeklődésére Drucskó Zoltán, az ETO Futsal Kft. ügyvezetője, aki kitért arra is, hogy miért lehettek nyitva hétvégén a stadionban helyiségek.

– A biztonságért egyelőre nem mi felelünk, hiszen ahogy említettem, még bérleti szerződésünk sincs. A létesítményben dolgozók több hónapja nem kaptak bért, de úgy tudom, ennek ellenére naponta tizenhat óráig van portaszolgálat a stadionban. Ezután pedig csak a jogosultsággal rendelkezők tudnak a létesítménybe bejutni, mivel beléptetőrendszer működik. Az ajtókat ugyanis csak kártyával lehet kinyitni. Az elmúlt hétvégén az újjáalakuló baráti kör a szurkolókkal közösen festette ki az öltözőket és a rehabilitációs szobát. Gondolom, ekkor voltak olyan helyiségek, amelyek épp nem voltak bezárva.

Biztonsági szolgálat valóban nem vigyázza a pályát, gondnok viszont akadt.

– Többen is vagyunk, akik még kitartunk, én néhány hónapja vagyok itt, és tudtam, előfordulhat, hogy ingyen kell majd dolgoznom. Én már nyugdíjas vagyok, elvagyok valahogy, de vannak itt még olyanok, akiknek már buszbérletre sem telik – mesélte a gondnok, majd hozzátette, hogy idegenek semmiképp nem léphetnek be a tudtuk nélkül. – Van két amolyan biztonsági ember, s van, hogy a társam is itt ül egész éjszaka. Ha kell, én sem négyig dolgozom, a múltkor is megvártam, amíg a női csapat Szegedről hazajött. Gyakran jöttek cégektől ide futballozni, őket is megvártuk. Amikor mi elmegyünk, minden ajtót megnézünk, és ha kell, bezárjuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik