NB II

Pécs: elmúlt az újpesti „veszély”

Roderick Duchatelet visszakozott, mégsem akarja megvenni az élvonalból száműzött PMFC-t.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Pénteken délután együtt edzett a PMFC-Matias és a Kozármisleny FC csapata, és nem kizárt, hogy ezt az összeolvadás többet jelent egy szimpla gyakorlásnál: a licenchiány miatt az élvonalból kizárt pécsieknek ugyanis csak így lehet ütőképes együttesük az NB III-ban – írja a bama.hu.

A PMFC-nél alig marad néhány hadra fogható futballista, hiszen mindenkit visznek az élvonalbeli vagy másodosztályú klubok. Vagyis szinte egy komplett csapatot kell hozni a klubhoz, és ha egyenként szedik össze a keret tagjait, majdhogynem biztosan lemondhatnak a bajnoki címről, mert egy ilyen társaságot össze is kell rakni, ehhez pedig idő kell.

Éppen ezért most az egyik szemünk sír, a másik pedig nevet a pécsieknek, látva a Kozármislenyben kialakult helyzetet. Miután a tulajdonos, Feleki Attila kijelentései alapján nyilvánvalónak tűnik, hogy ott nem lesz NB III-as csapat, azt a társaságot szinte szőröstül-bőröstül át lehetne emelni a PMFC-hez, amely így nyerne egy komplett, ráadásul ütőképes harmadosztályú gárdát. Amely ugyebár a legutóbbi szezont a második helyen zárta, kis híján bajnok lett, vagyis erős csapat, amely most is kétségtelenül esélyes lenne a feljutásra.

Ha a PMFC-nél rendeződik a helyzet, azokat a játékosokat, akiknek a Kozármislenynél most lejár a szerződésük, minden további nélkül át lehet igazolni. Persze, sokaknak nyilván élő szerződésük van, az ő megszerzésükről meg kell majd egyezni Feleki Attilával – de ebben a helyzetben mindenkinek össze kell fognia, mert nagy bajban van a baranyai futball.

Kozármislenyből egyébként több olyan játékos is érkezhetne, aki tapasztalata, tudása és kötődése alapján az NB III-as pécsi csapat gerincét alkothatnák: ilyen például Sólyom Csaba, Lantos Levente és Wittrédi Dávid.

Persze, ehhez az is kell, hogy olyan tulajdonos működtesse a jövőben a PMFC-t, akinek fontos a felnőtt csapat sorsa, és mindent megtesz, hogy minél hamarabb feljusson az NB II-ben. A megyei portál egy nappal ezelőtt megírta, hogy az Újpestet birtokló belga Roderick Duchatelet élénken érdeklődik a PMFC iránt, és hajlandó lenne megvenni a teljes klubot. Bár hivatalos információ nem érkezett a fővárosi lila-fehérektől, állítólag az üzlet mégsem köttetik meg – valószínűleg így jár jobban a pécsi csapat.

Olvasói sztorik