NB I

Újpest–Pécs házasság a láthatáron?

Továbbra sincs megegyezés Matyi Dezső és a város között; 400 millió a különbség.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Továbbra sem hallani semmiféle egyezségről a PMFC-Matias kapcsán. A klub még mindig Matyi Dezső tulajdona, aki a bama.huinformációi szerint szívesen eladná, az önkormányzat pedig szívesen megvenné. Több tárgyaláson túl vannak a felek, de amíg a tulaj állítólag 600 milliót kér, a város csak kétszázat ajánl azért a csomagért, amelyben benne van a PMFC Sport Kft. az NB III-as indulási joggal, a teljes utánpótlás, valamint a létesítmények vagyonkezelői joga, amit annak idején ötven évre megkapott.

Ha továbbra is megy a huzavona, és telik az idő, olyan lépéshátrányba kerül a PMFC a vetélytársakkal szemben, hogy lemondhat az NB III-as bajnoki címről szövögetett álmokról, ráadásul az Újpest kihasználhatja a kínálkozó lehetőséget. Nem elképzelhetetlen, hogy Matyi Dezső úgy adja majd el valakinek a „portékáját”, hogy nem nézi, az üzlet után mi lesz a PMFC-vel.

A pécsi focicég a megyei portál információja szerint az újpesti klubtulajdonosnál is kiköthet, erről a lehetőségről is voltak már tárgyalások, mert a belga üzletember szeretne magának egy utánpótlás-akadémiát, és ha ezt nem kapná meg külön, vinne mindent.

Ha Duchatelet-hez kerülne a PMFC felnőtt csapata, sok jóra nem számíthatnának a szurkolók, a belgának ugyanis semmi érdeke nem fűződik ahhoz, hogy felsőbb osztályba vigye a baranyaiakat az NB III-ból. Az élvonal pedig ugyebár eleve kizárt, hiszen két csapatnak nem lehet ugyanaz a tulajdonosa az első osztályban…

Olvasói sztorik