NB II

Baranyai trükk: Pécsi Misleny FC?

A PMFC mégis a másodosztályban folytathatja; a hírek szerint igazi öszvércsapatot terveznek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A PMFC-Matias csapatának megvan az NB III-as induláshoz szükséges licence, tehát alaphelyzetben abból indulhatunk ki, hogy az ősz a harmadosztályban találja a pécsieket, ám van olyan elképzelés is, amely szerint az NB II-es indulás sem kizárt – némi kozármislenyi közreműködéssel – írja a bama.hu.

Egyelőre szinte csak kérdőjelekből áll a PMFC jövője. A legvalószínűbb talán az, hogy az élvonaltól licenchiány búcsúzni kényszerülő csapat az NB III-ban indul a következő szezonban, de még az sem elképzelhetetlen, hogy másodosztályú futball lesz Pécsett. Ehhez persze rengeteg olyan döntésnek kell születnie, ami a PMFC számára kedvező.

A legfontosabb: a Kozármislenynek meg kellene kapnia az NB II-es indulási jogot, erre viszont nincs sok esély. Ha mégis megkapná, akkor kezdene igazán bonyolódni a történet. A kozármislenyiek ugyanis a stadionfelújítási munkálatok miatt nem játszhatnak majd hazai pályán, költözniük kell, és miután a Magyar Labdarúgó Szövetség felé eleve a PMFC stadionját adták meg tartalékpályaként, Pécsre kerülnének.

Nos, innen már csak egy ugrás lenne, hogy a Gold-Sport Kft. által működtetett kozármislenyi csapat nevet változtasson. Lehetne mondjuk PMFC-Kozármisleny, vagy Kozármisleny-PMFC, netán Kozármislenyi Munkás – de a legtalálóbb kétségtelenül a Pécsi Misleny FC.

Persze, mindez csak fikció. Ahhoz, hogy eddig eljusson ez a történet, a két tulajdonosnak, Matyi Dezsőnek és Feleki Attilának is meg kellene egyeznie, és az sem utolsó kérdés, vajon mit szólnának mindehhez a PMFC (az igazi!) szurkolói, kedvelnék-e ezt az öszvérmegoldást, vagy simán hátat fordítanának ennek a kényszer szülte „pécsi” csapatnak.

– Szeretnénk a legtöbbet kihozni a harmadosztályú szereplésből – mondta a helyi lap érdeklődésére Győri János, a PMFC ügyvezetője. Úgy látszik, ők nem gondolkodnak az NB II-ben… A legtöbb egyébként a bajnoki cím és feljutás lenne.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik