nb2
NB II

Kiesett a Siófok, feljutott a Békéscsaba

A Csákvár a 95. percben lőtt góllal maradt bent a másodosztályban; győzött a bajnok Vasas is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Mind a nyolc mérkőzést vasárnap 18 órától rendezték a másodosztály utolsó (30.) fordulójában. Két csapat a feljutásért, öt pedig a bennmaradásért vívott ádáz harcot.

Ajka–Csákvár

A csákváriaknak nagy szükségük volt a pontokra NB II-es tagságuk meghosszabbításához. Ennek megfelelően jöttek ki a pályára, és az első húsz percben egyértelműen domináltak, helyzeteket alakítottak ki. A 14. percben meg is szerezték vezetést: a középpályán gyorsan elvégeztek egy szabadrúgást, az előreívelt labdát Gajdos Zsolt vette át a tizenhatoson belül, és 14 méterről a hálóba emelt (0-1). Talán túlságosan is megnyugodtak a vendégek, és fél órát követően átvette az irányítást az Ajka. A 33. percben Németh László mesteri beadását Sowunmi a kapufa segítségével fejelte a hálóba (1-1). Mindenki a félidő végét várta, amikor a 45. percben egy vendégbedobást követően labdát szereztek a hazaiak, Gunther passzát Sowunmi átlépte, Lattenstein kiugratta a balösszekötő helyén kilépő Németh Lászlót, ő pedig Milinte fölött a hálóba emelt (2-1).

Negyed óra telt el a második félidőből, amikor egy csákvári akciónál szabálytalankodott a vendégjátékos, a bíró ezt nem vette észre, a továbbkerülő labdával pedig Gajdos a tizenhatoson belül már csak Jánosával állt szemben, elhúzta mellette, de a kapus kirúgta a lábát. Tizenegyes és kiállítás! A büntetőt Domján Attila végezte el, és magabiztosan értékesítette (2-2). A Csákvár nyomott, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani, egészen 89. percig, amikor egy szögletet követően Szalai Tamás találta meg leggyorsabban a labdát, és laposan a hálóba lőtt (2-3).

A középkezdés után azonnal egyenlített az Ajka: Pál Dávid 13 méterről a jobb alsóba lőtt (3-3). A 95. percben a mindent egy lapra feltéve támadó csákváriak erőfeszítését siker koronázta, amikor egy jobb oldali beadást követően Horváth Roland hat méterről a hálóba továbbított (3-4). Győzelmének, és a Siófok döntetlenjének köszönhetően bennmaradt a Csákvár – tudósított a helyszínről Unger Richárd.

Kaposvár–Zalaegerszeg

Nemrég még az élvonalban játszott egymás ellen a somogyi és a zalai megyeszékhely csapata, most viszont a Kaposvár már biztos kiesőként, sereghajtóként lépett pályára a zárómeccsen, a ZTE pedig csak a közelmúltban biztosította matematikailag a bennmaradást. Szégyen! – ezt a drapériát feszítették ki a hazai ultrák a kerítésre. A 11. percben Bedi Bence bal oldali beadását Daru pörgette tovább a hosszú oldalon érkező Bailo elé, aki két lépésről a kapuba továbbított (0-1). Az 57. percben Babati Benjámin kapott remek kiugratást Darutól, bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd Bozsó lába mellett higgadtan a kapuba lőtt (0-2). A 64. percben Daru kapott kiugratást középen, védők még a környékén sem voltak, így szabadon vezethette rá Bozsóra, aki mellett a kapuba helyezte a labdát (0-3).

A hetvenedik percben tizenegyest kapott a Rákóczi, mert Króner lerántotta Rajczit. A büntetőhöz Fejős állt oda, de a jobb sarokba tartó lövést Szappanos kivédte. A 77. percben egy hazai szabadrúgást Rajczi Péter kapásból a léc alá lőtt, ezzel szépített a Kaposvár (1-3). A 85. percben Házi Bence kapott kiugratást a bal oldalon, átvette a labdát, majd higgadtan, Szappanos lába mellett laposan a jobb alsó sarokba passzolt (2-3). A 89. percben Lakatos megkapta második sárga lapját, tehát megfogyatkoztak a hazaiak. A sereghajtó Kaposvár ezzel a vereséggel búcsúzott az NB II-től.

Vasas–Mezőkövesd

Korábban nagyon úgy tűnt, hogy az utolsó fordulóban az angyalföldiek és a borsodiak rangadója akár bajnoki döntő is lehet, de mégsem így alakult, hiszen a Vasas bajnoki címe és feljutása már korábban eldőlt, a Mezőkövesd pedig tavaszi gyengélkedése miatt lemaradt az NB I-ről. Még az élvonalbeli mérkőzések nézőszámához képest is nagy volt az érdeklődés a vasárnapi találkozó iránt. Németh Gábort, a Vasas negyvenéves kapusát köszöntötték a kezdés előtt, aki a mostani mérkőzéssel fejezte be aktív sportpályafutását.

A 16. percben a játékvezető büntetőt ítélt a Vasas javára, mert Gengeliczki buktatta Vass Patrikot. A labda mögé a harmincadik születésnapját ünneplő Remili Mohamed állt, de a jobb alsó sarokra tartó lövését Dombó Dávid remek vetődéssel kiütötte. Az 51. percben Molnár Gábor tette ki a labdát balra Medgyes Zoltánnak, aki mintegy 14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, Németh Gábor hiába vetődött (0-1). A 61. percben Vass Patrik adott be jobbról, az érkező Czvitkovics Péter mindenkit megelőzve a bal alsó sarokba fejelt (1-1). A 63. percben a frissen beálló Izing Martin a felezővonal környékén csúnyán belerúgott Remili Mohamedbe, ezért a játékvezető azonnal kiállította a mezőkövesdi játékost.

A 83. percben Kenesei tálalt szenzációsan Czvitkovics elé, aki középről, 12 méterről a kiszolgáltatott helyzetben lévő Dombó mellett a kapu közepébe belsőzött. Fordított a bajnokcsapat (2-1), és stílszerűen győzelemmel búcsúzott az idénytől.

Gyirmót–Siófok

A Gyirmót a feljutásért, a Siófok a bennmaradásért küzdött. Az ötödik percben Madarász Márk elé került a labda a balösszekötő helyén a tizenhatos vonalánál, és nagy erővel kilőtte ki a jobb alsó sarkot (1-0). A 37. percben Bobál Gergely tört előre a jobb szélen, majd Mogyorósi szabálytalankodott vele szemben. A büntetőt Graszl Károly higgadtan a másik irányba vetődő Ambrusics mellett a bal alsó sarokba lőtte (2-0). A 64. percben Peszmeg ívelt be szögletet, Csató Martin fejese elakadt a védőkben, de a lepattanó labdát Futó Zsombor kapásból a jobb sarokba vágta (2-1).

A 67. percben tizenegyest ítéltek a Siófoknak, mert Graszl Károly fellökte Nagy Jánost. A sértett a labdát a jobb sarokba lőtte, Somogyinak esélye sem volt a védésre (2-2). A 92. percben Nagy János próbálta megtartani a szögletzászlónál a labdát, szerelték, majd buktatta Présingert, ezért piros lapot kapott. Egy perccel később tizenegyest ítéltek a Gyirmótnak, mert Horváth Attila lerántotta Magasföldit a tizenhatoson belül, de a sértett kihagyta a büntetőt. A bravúros pontszerzés ellenére a balatoniak kiestek az NB II-ből, mert a Csákvár győzni tudott Ajkán.

Szigetszentmiklós–Szeged-Grosics

A hatodik percben Szabó Péter szlalomozott végig több ember között, a félpályától a tizenhatosig vitte a labdát, majd a kimozduló kapus mellett a hálóba lőtt (0-1). A 48. percben egy szöglet után Máté Péter kezére pattant a labda, jogos büntetőt ítélt a játékvezető, Szepessy Róbert pedig magabiztosan lőtt a bal alsóba (1-1). Az 56. percben Oláh Lóránt ment el a bal szélen, beadásába ugyan beleértek, de így lett jó Hegedűs Martinnak, aki az ötösről nagy erővel a hosszú sarokba lőtt (1-2).

Szolnok–Soroksár

A vendégeknek volt nagyobb szükségük a pontokra, hiszen az ő bennmaradásuk még veszélyben volt. Ennek ellenére a 11. percben megszerezte a vezetést a Szolnok: Tóth Bence remek jobb oldali centerezését Vári Barnabás az öt és feles vonaláról vágta a léc alá (1-0). A harmincadik percben a szolnoki térfél közepéről elvégzett szabadrúgást Gohér Gergő erőből lőtte a kapu felé. A labda megpattant a sorfalon, és az elmozduló Pokorni mellett a hálóba vágódott (1-1).

Egy perccel később Tóth Bence fejelt vissza a hosszú oldalra egy beadást, ott érkezett Vári, aki megszerezte önmaga és csapata második gólját (2-1). A 87. percben megbosszulta magát a sok kihagyott hazai helyzet: Lovrencsics Balázs került helyzetbe, és Pokorni mellett higgadtan a kapuba passzolta a labdát (2-2). És ezzel még nem volt vége: a 91. percben tizenegyest kapott a Soroksár, miután Huszákot buktatták a tizenhatoson belül, Lovrencsics pedig higgadtan a kapu jobb oldalába passzolt (2-3). A dél-pestiek bennmaradtak a másodosztályban.

Békéscsaba–Cegléd

A hazaiak számára a feljutás, a vendégeknek pedig a bennmaradás kiharcolása miatt volt kulcsfontosságú a meccs. A 28. percben Borbély szabadrúgásába Birtalan Botond beletette a lábát, így a kapus már nem ért le az alsó sarokhoz (1-0). A 63. percben Birtalan lépett ki remekül a védők közül, majd a büntetőterületen belülről könnyedén a kapuba helyezte a labdát (2-0). A 86. percben feltette mai teljesítményére a pontot a Békéscsaba: Bagi kapott remek labdát a jobb szélen, majd a tizenhatos vonaláról középre tette az érkező Bényeinek, aki néhány méterről könnyedén a kapuba helyezett (3-0).

A Békéscsaba feljutott az NB I-be, a Cegléd viszont kiesett a harmadosztályba.

Balmazújváros–Sopron

A házigazdák sokáig sereghajtók voltak az NB II-ben, de szenzációs hajrájuknak köszönhetően elkerültek a kiesőhelyről, ám az utolsó körben is szükségük volt a pontokra, hogy biztosan bennmaradjanak. A második félidő vendéggóllal indult: Horváth Péter a tizenhatos vonalán vezette jobbról keresztbe a labdát, majd középről lőtt, és a nem túl erős, de jól helyezett lövés a kapu bal sarkában kötött ki (0-1). A gól után némileg visszaálltak a soproniak, a Balmaz pedig erőteljesebben kezdett el támadni. A 81. percben aztán jött az egyenlítés: Batizi-Pócsi indította a jobb szélen Bokrost, ő az alapvonal elől begurított, és Batarelo 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). A 91. percben Szabó László megkapta második sárgáját, ami pirosat ért. A hazaiak háromszor a kapufát találták el, a győzelmet tehát elszalasztották, ám ennek ellenére bennmaradtak – tudósított a balmazfoci.hu.

Gyűjtőcikkünk az onlajnok.com tudósításai alapján készült.

NB II, 30. (utolsó) forduló

Kaposvári Rákóczi FC – Zalaegerszegi TE FC 2-3 (0-1)

Kaposvár, 200 néző. Játékvezető: Gaál Gy.

Kaposvár: Bozsó – Lakatos, Vermes, Kovács O. (Hampuk, 64.), Hadaró – Petrók – Nagy K., Fejős (Házi B., 70.), Albert Á., – Faggyas (Kozics, 42.), Rajczi. Edző: Prukner László

ZTE: Szappanos – Pajor, Króner, Simonfalvi, Bedi – Szakály A., Bailo (Murai, 66.), Szőllősi, Délczeg (Vittman, 49.) – Városi (Babati, 49.), Daru. Edző: Lendvai Miklós

Gólszerzők: Rajczi (76.), Házi B. (87.), illetve Bailo (11.), Babati (55.), Daru, 64.)

Kiállítva: Lakatos (92.)


Szigetszentmiklósi TK-Erima – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-2 (0-1)

Szigetszentmiklós, 200 néző. Játékvezető: Solymosi

SzTK: Sánta – Mészáros L., Sós M., Bonifert (Jaszarevics, 67.), Benkő-Bíró – Puskás, Kornis, Benkő (Domokos B., 62.), Hevesi-Tóth – Szepessy (Sipos B., 58.), Fekete Á. Edző: Horváth Ferenc

Szeged: Belecsan – Hegedűs M. (Hegedűs E., 68.), Farkas M. (Polareczki, 26.), Berde, Szabó P. – Zelenyánszki, Oláh L., Máté P., Markovics – Fitos, Oláh G. (Manga, 80.). Edző: Nyilas Elek

Gólszerzők: Szepessy (tizenegyesből, 49.), illetve Szabó P. (7.), Hegedűs M. (56.)


Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE 3-0 (1-0)

Békéscsaba, 6200 néző. Játékvezető: Szabó Zs.

Békéscsaba: Mursits (Póser, 89.) – Bényei, Koszó, Balog Zs., Fehér Zs. (Berki, 73.) – Borbély, Bagi, Spitzmüller, Király P. – Birtalan (Juhász Gy., 89.), Szilágyi P. Edző: Zoran Szpisljak

CVSE: Kovács A. – Oláh M. (Kovács D, 67.), Albert I., Makrai, Kormos (Majoros, 8.) – Pesti, Dóczi, Farkas I., Koós (Markó, 82.) – Koncz, Balog Sz. Edző: Kecskeméti József

Gólszerzők: Birtalan (28., 63.), Berki (86.)


Szolnoki MÁV FC – Soroksári SC 2-3 (2-1)

Szolnok, 200 néző. Játékvezető: Nazsa

Szolnok: Pokorni – B. Tóth, Mile, Antal G., Zvara (Csirszki, 75.) – Kenderes – Lengyel B., Rokszin, Tóth B. (Zsdrál, 75.) – Zvara, Vári. Edző: Kis Károly

Soroksár: Holczer – Pandur, Simita (Vass Zs., a szünetben), Tóbiás (Kincses, 63.), Gohér – Huszák, Farkas A., Kovács D. (Szenes, a szünetben), Lovrencsics B. – Lannert, Pál A. Edző: Lisztes Krisztián

Gólszerzők: Vári (10., 31.), illetve Gohér (30.), Lovrencsics B. (88., 92. – a másodikat tizenegyesből)


Gyirmót FC – BFC Siófok 2-2 (2-0)

Gyirmót, játékvezető: Fábián

Gyirmót: Somogyi – Nagy S., Présinger, Lázár P., Graszl – Papp K., Cseri (Gyurján B., 57.), Kiss M. (Magasföldi, 84.), Madarász – Beliczky, Bobál (Oross, 73.). Edző: Sisa Tibor

Siófok: Ambrusics – Mogyorósi, Nagy J., Fülöp N., Csató M. – Polényi, Futó, Horváth A., Hanzl (Vass M., 86.), Papp M. (Peszmeg, 57.) – Gárdos (Kozma, 92.). Edző: Soós Imre

Gólszerzők: Madarász (5.), Graszl (tizenegyesből, 37.), illetve Futó (64.), Nagy J. (tizenegyesből, 68.)

Kiállítva: Nagy J. (91.)


Vasas FC – Mezőkövesd-Zsóry FC 2-1 (0-0)

Illovszky-stadion, 3600 néző. Játékvezető: Lovas

Vasas: Németh G. – Bori (Ádám M., 67.), Debreceni, Tamás L., Görgényi – Gál M., Czvitkovics, Hangya – Remili (Murka, 87.), Ferenczi I. (Kenesei, 73.), Vass P. Edző: Szanyó Károly

Mezőkövesd: Dombó – Baracskai (Csirmaz, a szünetben), Nánási, Gengeliczki, Sváb – Takács P., Szeles – Molnár G., Tajthy, Medgyes (Izing, 59.) – Balajti (Nyilas E., 72.). Edző: Varga Attila

Gólszerzők:Czvitkovics (61., 83.), illetve Medgyes (51.)
Kiállítva: Izing (63.)


Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Soproni VSE-GYSEV 1-1 (0-0)

Balmazújváros, játékvezető: Takács T.

Balmazújváros: Radosevics – Bokros, Gal, Virág, Sigér – Kiss L., Batarelo, Vachtler (Tóth L., 72.) – Mijatovics, Pavlicsics (Pintér N., 56.), Vajda (Batizi-Pócsi, 56.). Edző: Feczkó Tamás

SVSE: Halasi – Maráczi, Bobál D., Jovetics, Szabó L. – Holdampf (Horváth A., 81.), Pintér A. (Deme, a szünetben), Kapacina (Sifter, 58.) – Erdélyi, Zamostny, Horváth P. Edző: Supka Attila

Gólszerzők: Batarelo (81.), illetve Horváth P. (46.)

Kiállítva: Szabó L. (91.)


FC Ajka – Aqvital FC Csákvár 3-4 (2-1)

Ajka, játékvezető: Botló

Ajka: Jánosa – Zsirai, Asztalos, Császár (Besztercei, 74.), Zámbó – Németh L. (Tulipán, 57.), Nagy B. – Szabó Zs. (Pál D., 80.), Lattenstein, Gunther – Sowunmi. Edző: Jákli Péter

Csákvár: Milinte – Kocsis G., Hajdú S., Burucz, Szalai T. – Nyilasi B. (Molnár Cs., a szünetben), Domján, Bakos (Molnár Cs., a szünetben), Horváth R. – Gajdos, Molnár T. (Mihály D., 82.) Edző: Toldi Gábor

Gólszerzők: Sowunmi (33.), Németh L. (45.), Pál D. (91.) illetve Gajdos (15.), Domján (tizenegyesből, 60.), Szalai T. (89.), Horváth R. (95.)

Kiállítva: Jánosa (57.)

Olvasói sztorik