NB II

Lemondások a ZTE közgyűlésén

Távoztak a felügyelőbizottság tagjai; az üzleti tervről nem is szavaztak az illetékesek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Közgyűlést tartott május 23-án, szombaton a ZTE FC Zrt. A napirendi pontok az ilyenkor szokásos témákat érintették, főként az elmúlt évi működés gazdasági adatairól esett szó.

Az elmúlt időszakban a többségi tulajdonos Pharos ’95 Kft. vételi ajánlatot tett a részvények felvásárlására 1650 forinton a kisrészvényeseknek. A ZTE Baráti Kör Egyesület új elnöke, Kiss Ferenc könyvelő eddig éppen a kisrészvényesek érdekét próbálta képviselni a részvénytársaságban. A zalatajkiado.hu oldalon elmondta, hogy információja szerint 121 millió forint veszteséggel zárt a társaság az elmúlt évben. A személyi jellegű ráfordítás 286 millió forint, ami jelentős összeg.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy a városnak továbbra is rendkívül fontos az egykor szebb időket, 2002-ben még bajnoki címet is megélt futballcsapat sorsa. Az önkormányzat tulajdoni aránya csak 30,2 százalék, ettől függetlenül a befektetővel történt megegyezésnek megfelelően maradéktalanul teljesítette szerződéses vállalásait, mind a hitelre, mind a működési támogatásra, mind pedig az infrastrukturális feltételek biztosítására és további fejlesztésére vonatkozóan. „Bízunk benne, hogy nyáron a csapat szakmai vezetése úgy tudja átalakítani a játékosállományt, hogy annak szereplése méltó legyen a ZTE FC nevéhez, valamint alkalmas legyen a feljutás megcélzására” – mondta a városvezető.

A rendes évi közgyűlésen az ilyenkor szokásos napirendi pontok tárgyalása, a mérleg elfogadása mellett személyi kérdésekben is dönteni kellett, hiszen lemondott a felügyelőbizottság mindhárom tagja. A Zalatáj információja szerint a közgyűlésen nem nyújtották be az idei év üzleti tervét, így arról szavazni sem tudtak a részvényesek. Végh Gábor, a ZTE FC Zrt. többségi részvényeit birtokló Pharos ’95 Kft. vezetője ugyan megtekintette az Ajka elleni NB II-es mérkőzést, de a közgyűlésen nem vett részt…

Olvasói sztorik