NB II

Félmilliárd a soproni stadionra – befedik a lelátót

Elkezdődött a Káposztás utcai stadion keleti oldalán lévő lelátó befedése; a centerpályát alácsövezik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az elmúlt napokban mind a lelátó befedésével, mind a pályakorszerűsítéssel megbízott kivitelező felvonult a soproni városi stadionban és megkezdődött a magyar kormány sportfejlesztési támogatásának köszönhetően közel félmilliárd forintból megújuló sportlétesítmény fejlesztése.

A többi között lefedik a keleti oldalon meglévő háromezer fős nyitott lelátót, ami az első sorig fedve lesz. A pályakorszerűsítés részeként pedig alagcsövezik a centerpályát és kialakítják az automata öntözéshez szükséges rendszert.

A létesítmény technológiai megoldásai a projektnek köszönhetően kielégíthetik az NB I-es mérkőzések követelményszintjét és lehetőséget adhatnak egy későbbi nézőtérbővítés során UEFA-mérkőzés megrendezésére is.

A kialakítást befolyásoló tényezők közül kiemelt szempont az arénahangulat, valamint a labdarúgás népszerűsítését szolgáló, minden napszakban és minden helyről megfelelő rálátás biztosítása. A tartószerkezet kialakításánál a meglévő beépítéshez illeszkedő, a városképet nem zavaró lelátó tervezése volt a cél. Ennek részeként esztétikus burkolat díszíti majd a keleti lelátó hátoldalát.

A munkálatok várható befejezési ideje a centerpálya rekonstrukció esetében augusztus vége, a lelátólefedésnél pedig ez év vége – írja a kisalfold.hu.

Olvasói sztorik