NB II

Látványosan épül a gyirmóti stadion

A tervek szerint ősztől akár már élvonalbeli mérkőzéseket is rendezhetnek a településen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Látványos szakaszához érkezett a stadion építése Gyirmóton. A tervek szerint nyárra elkészülnek a lelátók, a kiszolgálóépületek, és ősztől akár már élvonalbeli mérkőzéseket is rendezhetnek a településen.

Várhatóan nyártól már nem szerepelhet az élvonalban a Győri ETO FC, ám ha minden a gyirmótiak elképzelése szerint alakul, nem marad NB I-es együttes nélkül a kisalföldi megyeszékhely. A Gyirmót FC jelenleg a feljutást jelentő második helyen áll az NB II-ben, és még az is előfordulhat, hogy a másodosztály harmadik helyezettje is részt vehet az NB I-ben.

Ha sikerül kivívni Gyirmóton a régóta célként kitűzött felkerülést, ősztől már az új stadionban fogadhatják első osztályú ellenfeleiket. Persze, a stadion akkor is megépül, ha esetleg NB II-es marad a csapat. A napokban látványos szakaszához érkezett a létesítmény építése, állnak a pillérek, és a tervek szerint hamarosan elkészülnek a lelátók és a kiszolgálóépületek.

– Nagyjából az egyharmadánál tart az építkezés, minden a tervek szerint halad. Nyárra elkészül mindkét oldalsó lelátó és a kapu mögötti kiszolgálóépület – válaszolta Margitai Zoltán klubigazgató a Kisalföld érdeklődésére.

Utóbbi emeletes lesz, tribün itt nem épül, viszont a földszinten hét öltözőt, orvosi szobák, doppingellenőrzésre alkalmas helyiségeket, az emeleten irodákat, VIP-részleget, közösségi helyiségeket alakítanak ki. Az épület tetején helyezik majd el az új eredményjelzőt.

– A másik kapu mögött megmarad a mostani fedett vendégszektor, az oldalsó lelátók alatt pedig mosdók, büfék lesznek. Az UEFA előírásainak megfelelő, C-kategóriás lesz a létesítmény – mondta a klubigazgató, aki hozzátette, az első ütemben négyezer fő befogadására lesz alkalmas az új gyirmóti stadion.

– A későbbiekben kibővítenénk a lelátót, és beépítenénk a sarkokat, így összefüggő és még hangulatosabb lehetne a lelátó és a pálya. Ezáltal nagyjából még ötszáz szurkolóval nőne tovább a befogadóképesség.

Terv még a centerpálya játékterének felújítása, és még két új játéktér kialakítása, mivel a korábbi központi pálya helyén parkoló épül.

– Háromszáz autó számára alakítunk ki térköves parkolót, és lesznek még új pályák is. Összesen hét normál méretű és egy kispálya áll majd a csapataink rendelkezésére, melyek közül egy-egy műfüves és hat villanyvilágítással felszerelt. Szeretnénk a centerpályát is felújítani, a tervek szerint harminc centiméterrel megemelnénk a talajt a pályafűtés előkészítéséhez. Utóbbi függ attól is, ősztől melyik osztályban szerepelhetünk.

A klubigazgató szerint nem titok, csaknem egymilliárd forintba kerül a beruházás.

– Kilencszázmillió forintból épül újjá a stadion, az összeg hetven százaléka az úgynevezett TAO-pénz és harminc százaléka önrész – árulta el Margitai Zoltán, aki hozzátette, Gyirmóton NB I-es követelményeknek megfelelő volt eddig is az utánpótlásrendszer, de bővülhet is a csapatok száma:

– Tizenhét csapatban közel háromszázötvenen futballoznak Gyirmóton, van például U15-ös női csapatunk is, de szeretnénk ősztől egy újabb, egy U17-es női együttest is kialakítani.

Olvasói sztorik