NB II

Véres csaták lesznek az NB II-ben

Tóth Bálint úgy látta, hogy a Vasas könnyű mérkőzésre számított pénteken a Kaposvár ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nem született gól a másodosztály huszadik fordulójának péntek délutáni nyitómeccsén, pedig a listavezető Vasas a kiesőhelyen álló Kaposvárt fogadta. Az angyalföldiek a várakozásoknak megfelelően nyomasztó mezőnyfölényben futballoztak, de ezt nem tudták gólra váltani, úgyhogy a szombati Gyirmót–Békéscsaba rangadó eredményétől függően akár el is veszíthetik éllovas pozíciójukat.

A Fáy utcai találkozót a helyszínen tekintette meg a Vasas korábbi kiváló játékosa, majd vezetőedzője, Tóth Bálint, aki a lefújás után a Rangadó.hu érdeklődésére úgy vélekedett, Prukner László gyönyörűen helyrerakta a nehéz helyzetben lévő kaposvári csapatot.

– A játék és az eredmény láttán mit gondol, melyik csapat lehet csalódottabb, és melyik elégedettebb?
– A csalódottabb mindenféleképpen a Vasas, és az elégedettebb ennél fogva természetesen a Kaposvár. Sajnos az angyalföldieknek nem sikerült begyűjteniük a három pontot, pedig ez nagyon fontos lett volna, mert a következő fordulóban Békéscsabára megy a csapat, ahol nagyon nehéz mérkőzés vár rá – mondta Tóth Bálint.

– A Kaposvár állította megoldhatatlan feladat elé a Vasast, vagy a hazaiak játékából hiányzott valami?
– Szerintem ők azt gondolták, hogy könnyű mérkőzés vár rájuk, de Prukner László gyönyörűen helyrerakta ezt a csapatot. Jó taktikával, jó szerkezetben, nagy odaadással játszottak, látszott, hogy vészhelyzet van Kaposváron. Némi szerencséjük is volt, de az magától nem jön. Ezt sajnos a Vasas nem tudta megoldani, több kellett volna, többet kellett volna tenni annak érdekében, hogy legalább egy gólt bepréseljenek, és akkor automatikusan kinyílik az ellenfél, ezáltal lettek volna újabb lehetőségek.

– A Rákóczi játékoskeretét, illetve a mostani teljesítményüket látva mit gondol, van esélyük bennmaradni az NB II-ben?
– Abszolút! Ez egy olyan bajnokság, amelyben bárki bárkit le tud győzni, függetlenül attól, hogy otthon vagy idegenben játszik. Jósolni nem szeretek, mert nem vagyok olyan tehetséges. Az biztos, hogy a fordulók előrehaladtával egyre nagyobb jelentőségük van az elvesztett, illetve a megszerzett pontoknak, mert ha a feljutást nézzük, akkor a végelszámolásnál négy-öt csapat nagyon szoros csatában fog dönteni. Nem szabad elfelejteni, hogy az utolsó mérkőzés Vasas–Mezőkövesd lesz. Jó lenne, ha akkor már megoldott lenne a feljutás. A kiesőzónában is véres csaták lesznek, a csapatok a maihoz hasonlóan küzdeni fognak az utolsó csepp vérükig. A döntés ott is csak az utolsó pillanatokban várható.

Olvasói sztorik