NB II

Bajzát: Nem volt semmilyen ütés

A góllal, majd kiállítással visszatérő csatárnak jobban fekszik a támadófoci Mezőkövesden, mint az NB I-es biztonsági játék; az eltiltása ellen fellebbez a klubja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bajzát Péter felemás debütálást produkált a másodosztályú Mezőkövesd-Zsóry csapatában: első meccsén csereként beállva gólt lőtt a Kaposvárnak a télen Nyíregyházáról igazolt csatár, a másodikon viszont kiállították Békéscsabán, csapata kikapott, őt pedig három meccsre eltiltották.

– Megnéztük a felvételt a kiállításomról és valószínűleg fellebbezünk az ítélet ellen – mondta a Rangadó.hu kérdésére Bajzát Péter. – Szó sem volt olyasmiről, ami a jegyzőkönyvben szerepelt, nem ütöttem meg az ellenfelet, a felvételen egyértelműen látszik. Felemeltem mindkét kezem, amikor belépett elém, eltoltam magamtól, de ez védekező mozdulat volt.

Ha nem jár eredménnyel a fellebbezés, jöhet egy újabb rövid kényszerszünet, pedig azokból már elege lehetett Bajzátnak, hiszen Nyíregyházán sérülés miatt került a partvonalon kívülre – a téli felkészülés során sem volt végig egészséges, de végül sor került a bemutatkozására a feljutásra pályázó kövesdieknél. Akiket a visszatérés után gólokkal szeretne segíteni a várható nagy harcban, végül is ezért szerződtették, nem a piros lapokért.

– Régóta vártam a gólt, hiszen tétmeccset régen játszottam – mondta erről Bajzát Péter. – Az első fél évben kevés tétmeccsen szerepeltem, a szezon végén, majd a felkészülés kezdetén is megsérültem, ez egyáltalán nem volt tipikus, korábban nem volt jellemző rám. Úgy érkeztem Mezőkövesdre, hogy erős volt bennem a motiváció, segíteni szeretném őket abban, hogy NB I-es legyen a csapat.

A támadó hozzátette, azért sem bánta az osztályváltást, mert egy feljutásra pályázó csapatnál mindig több szerep jut a csatárnak, mint a kiesés elől menekülőnél.

– Itt sem lesz könnyebb dolgom, mint az első osztályban, két védő itt is mindig figyel az emberre. Nyíregyházán viszont más rendszerben kezdett játszani a csapat, mint előtte, nem olyan csatárra volt szükség, mint én. A mezőkövesdi stílus jobban fekszik nekem, támadófocit játszunk, több helyzetem lehet meccsenként. Soha nem volt gondom azzal, hogy van rajtam teher.

– Biztosan nagy harc lesz a feljutásért, az erre pályázók közül szinte minden csapat azonos szinten van, az adott meccsen bármi dönthet. Messze van még a vége, nehéz jósolni. Az biztos, hogy a hátteret és az állományt illetően Mezőkövesden megvan a potenciál a csapatban – ennek megfelelően is igazoltak. Mindenkinek arra kell koncentrálnia, hogy minél gyorsabban és biztosabban feljusson a csapat. Szó sincs róla, hogy derogálna, hogy el kellett jönnöm az első osztályból, tavasszal szeretnék minél több gólt rúgni és ősszel újra NB I-es csapat csatáraként szerepelni – teszi hozzá a jövőt illetően Bajzát, akinek végül a Győri ETO (korábbi klubja) váratlan nehézségeivel kapcsolatban is kíváncsiak voltunk a véleményére.

– Sajnáltam őket, van ott néhány barátom, akivel még együtt játszottam. De nem hiszem, hogy hosszú távon problémát jelent majd a mostani helyzet, ilyen csapattal, ilyen múlttal nem tudom elképzelni, hogy csak úgy elvesszenek. Bízom bennem, hogy fogok még játszani ellenük mecset az NB I-ben… – felelte Bajzát Péter.

Olvasói sztorik