NB II

Orbán szereti a Vasast (is)

MTK-mintára épülhet az angyalföldiek ötezres stadionja; jövő nyáron indulhat az építkezés.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A miniszterelnökkel tervezett találkozón dől el, végül milyen futballstadionja lesz a Vasasnak. Orbán Viktor lelátókkal körbezárt stadionban gondolkodik, a minta az MTK-aréna lehet, ötezres befogadóképességgel, a beruházás jövő nyáron indulhat – mindezt Markovits László, a Vasas elnöke mondta a DigiSport televízió kedd reggeli műsorában. Hozzátette: a Vasas nem tagadja meg baloldali gyökereit, de ma már az, hogy ki milyen világnézetű, nem számít a klubnál, az pedig tévhit, hogy Orbán Viktor nem szereti a Vasast.

– A miniszterelnöki találkozót már nagyon várjuk, ott kerülhet véglegesítésre az a keretösszeg, amiből a Vasas az állami tulajdonú létesítményeit fejlesztheti kétezer-húszig. Fel szeretnénk újítani a kézilabdacsarnokot, és kész terveink vannak a Kubala Akadémia kiszolgálóépületére. Mindkettőre közelítőleg két éve jogerős építési engedélyünk van. A labdarúgó edzőcentrumunkat hét éve újítottuk fel, azóta erősen amortizálódott. Ez is prioritás a klubnál, nemcsak stadionban gondolkodunk – jelezte a műsorban a Vasas-vezető.

Markovits László a stadionépítésről elmondta: ezen a nyáron aligha kezdik még bontani a Fáy utcai létesítményt, szerinte a kormányhatározat után nyolc-tíz hónap kell majd a beruházás előkészítésére, vagyis az építkezés legkorábban jövő nyáron kezdődhet.

– Szezon közben nem lenne szerencsés a csapatot költöztetni, de ezt majd a futballklub befektetőjével egyeztetjük. Az új stadion az egész Vasas-családnak épül, hasonló méretű lehet, mint az új MTK-aréna – folytatta Markovits. – A miniszterelnök úr már megfogalmazta, hogy szeretné és lehetőség van arra, hogy lelátókkal körbezárt stadion épüljön. Ebben az esetben ötezres stadionunk mindenképpen lesz, de legalább ilyen fontos tervünk egy új füves edzőpálya építése is mellette. Szerintem tévhit, hogy Orbán Viktor a Vasast nem szereti, mint ahogy az is, hogy ez egy kommunista egyesület lenne. Természetesen vannak baloldali gyökerei, melyeket nem tagadunk meg, hiszen munkásemberek alapították az egyesületet. De szerintem butaság kétezer-tizenötben arról beszélni, hogy a Vasas bal- vagy jobboldali klub. Mindenféle szemléletű emberek közössége alkotja a Vasas-családot, amely így tud sikeres lenni.

Olvasói sztorik