NB II

Vass Patrik célja a Vasas kezdőcsapata

Az MTK támadója kölcsönben szerepel Angyalföldön, de nem kizárt, hogy nyáron végleg ott marad.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Vass Patrik némi meglepetésre a Vasashoz szerződött. A fiatal játékos egyre jobb teljesítményt nyújtott az őszi szezon végén, és egyre többet is játszott az élvonalban. Ennek ellenére a kölcsönszerződésnek van logikája, de február végén, néhány nappal az NB II rajtja után kicsit érdekes, különösen, hogy az MTK-nevelés a fővárosi kék-fehérekkel csinálta végig az alapozást. A 22 éves középpályás szerződése a nyáron lejár, és úgy tűnik, már nem tér vissza eddigi csapatához.

A Rangadó.hu érdeklődésére Vass Patrik mesélt új klubjáról, és elmondta, hogy szeretne stabil kezdőjátékos lenni a Vasasnál.

– Nyáron lejár a szerződésem az MTK-nál, és mindenképpen szabadon igazolható lettem volna, de szívesen maradtam volna a csapatnál, ám végül ez nem így sikerült. Ezzel a verzióval sincs problémám. Több NB I-es ajánlatom is volt, de végül a Vasast választottam. Nem a főváros volt a legfontosabb opció a döntésemben, hanem elsősorban a szakmai stáb, és Szanyó Károly vezetőedző személye, aki mindenáron le akart igazolni. Valószínűleg már nem térek vissza az MTK-hoz, nyáron pedig a csapatválasztásnál, ha úgy alakul, a Vasas elsőbbséget élvez – mondta Vass Patrik.

– A Vasas több rutinos, NB I-et is megjárt játékossal erősítette meg a keretét. Hogy érzi, sikerül bekerülnie a kezdőcsapatba?
– Nem titkolt célom, hogy szeretnék bekerülni a kezdőcsapatba. Úgy gondolom, lesz rá esélyem, hogy bizonyítsak a szakmai stábnak. Több rutinos játékos is érkezett a Vasashoz, de nem szabad elfeledkezni a fiatalokról sem. A beilleszkedésemmel nem volt probléma, nyilván most még nem tudnék mindenkivel öt-tíz perceket folyamatosan beszélgetni, de voltak olyan játékosok, akiket ismertem már korábbról.

– Nem érzi úgy, hogy kicsit későn váltott, hiszen az NB II már a múlt héten elrajtolt?
– De nagyon későn, ám így alakultak a dolgok. Én már jöttem volna előbb is, de nem volt rá lehetőségem.

– Mit vár magától a tavaszi szezonban?
– Nyilván azt, hogy minél többet a pályán lehessek, és gólokkal, gólpasszokkal segítsem a csapatot. A hétvégi, Siófok elleni bajnokin már semmi akadálya nincs, hogy pályára lépjek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik