NB II

Tompák, fáradtak voltak a főpróbán

A Vasas csatára, Ferenczi István nehéz meccsre számít a Gyirmót ellen, de bízik a pontszerzésben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II-es csapatok közül a listavezető Vasas játszotta a legtöbb felkészülési mérkőzést a téli szünetben. Az angyalföldiek több élvonalbeli csapat ellen is pályára léptek, és nem játszottak alárendelt szerepet, sőt remekül helytálltak, a Bp. Honvédot például 3-1-re legyőzték, néhány nappal később viszont meglepő, 3-0-s vereséget szenvedtek a harmadosztályú Kozármislenytől a főpróbán, vagyis az utolsó edzőmeccsen. A tavaszi szezon pénteken kezdődik, a fővárosiak számára pedig szombaton rajtol. Az első osztályt is megjárt játékosokkal felvértezett Vasasnak nem lesz könnyű dolga, hiszen a Gyirmót otthonába látogat.

A Rangadó.hu érdeklődésére a rutinos csatár, Ferenczi István értékelte a felkészülési időszakot, és elmondta, szeretne ponttal, pontokkal távozni Gyirmótról.

– A felkészülési időszak elején a kemény meló mellett alacsonyabb osztályú csapatok ellen játszottunk, majd az NB I-es klubok következtek. Az utolsó edzőmeccsen, vagyis a főpróbán három-nullra kikaptunk. Azt a találkozót nagyon hamar szeretnénk kiverni a fejünkből. Nem tudom, mi volt az oka, elemezgettük, de nem beszéltünk róla túl sokat. Szó sincs arról, hogy lebecsültük volna az ellenfelet, csak tompábban, fáradtabban játszottunk, és ezért alakult így az eredmény – mondta Ferenczi István.

– Több NB I-es csapat ellen is játszottak, és nem okoztak csalódást…
– Egy élvonalbeli csapat ellen teljesen más futballozni, hiszen sokkal gyorsabb a játék. Úgy gondolom, tényleg nem okoztunk csalódást, de nem tulajdonítunk ennek nagy jelentőséget, mert nem kaptunk érte pontokat. Tétmeccsen lehet, hogy egész más eredmény született volna, de ezt maximum jövőre tudjuk meg, ha sikerül a feljutás.

– A Vasas több volt NB I-es játékossal is megerősítette a keretét. Hogy érzi, jó igazolások voltak?
– Minden csapat próbált minél erősebb keretet összerakni a tavaszi szezon előtt, de ez teljesen normális. Nagyon komoly erősítések érkeztek télen, olyan játékosok, akik élvonalbeli rutinnal rendelkeznek. A keretben nagy a konkurencia, és mindenki azért harcol, hogy bekerüljön a kezdőcsapatba.

– Hogy értékeli a saját teljesítményét, hiszen több gólt is jegyzett NB I-es csapatok ellen?
– Persze önbizalmat ad, hogy gólokat szerzek, de ezek edzőmeccsek voltak. Remélem, sikerül a bajnokságra is átmenteni ezt a formát.

– A tavaszi forduló első mérkőzésén a Gyirmót ellen játszanak. Milyen mérkőzésre számít?
– Nehéz mérkőzésre számítok, hasonlóra, mint ősszel. Az is ki-ki meccs volt, amit a kiállítás után tudtunk megnyerni. A Gyirmót játszik majd hazai pályán, ezért még nehezebb dolgunk lesz. Hozzájuk is több, NB I-et is megjárt játékos érkezett, és valószínűleg szeretnének revánsot venni. Ami minket illet, szeretnénk ponttal, vagy pontokkal távozni.

Olvasói sztorik