NB II

Nincs biztos kezdő a Vasasnál

A közelmúltban szerződtetett Debreceni András jól érzi magát az angyalföldi klubnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasasnál komolyan gondolják a feljutást, ezért a téli átigazolási időszakban rendkívül aktív volt a klubvezetés. Az angyalföldiek élvonalbeli játékosokkal erősítettek, köztük van Debreceni András is, aki Diósgyőrből érkezett. A 25 éves középhátvéd a több játéklehetőség reményében igazolt a fővárosba. A közelmúltbeli edzőmeccsek többségén kezdőként, vagyis az első sorban kapott lehetőséget.

A Rangadó.hu érdeklődésére Debreceni mesélt az új klubjánál szerzett első benyomásairól.

– Két hete vagyok a klubnál, és eddig nagyon jól érzem magam. Jó kis társaság jött össze, persze a közösséggel az új játékosok érkezése előtt sem volt probléma. Nem volt, és úgy gondolom, nem is lesz probléma a beilleszkedéssel – mondta Debreceni András.

– Szanyó Károly vezetőedzőről milyenek az első benyomásai?
– Csak pozitív dolgokat tudok róla mondani. Próbálja tüzelni az egész csapatot, és ha hiba van a játékban, vagy bármilyen pozitívumot lát, azt mindig elmondja. Jól felkészült edzőnek tartom. A játékosoknak bízniuk kell benne, és ez fordítva is így van, hiszen közös a cél.

– Az ön érkezése után több NB I-es játékossal is megerősítette a keretét a Vasas. Mennyire lehet ütőképes a csapat az érkezőkkel?
– Természetesen kell egy kis idő, amíg mindenki alkalmazkodik a játékrendszerhez, de szerintem ezzel nem lesz probléma, mert rutinos labdarúgókról beszélünk, akik már sok csatát megéltek.

– Az edzőmeccsek alatt önnek és a csapatnak sem ment rosszul a játék, és úgy tűnik, Szanyó Károly kezdőként számol önnel…
– Csinálom a dolgomat folyamatosan, ha az edzőmeccseken valami hiba volt a játékomban, azt próbáltam minél hamarabb kijavítani. Nincs olyan, hogy biztos kezdőjátékos, mindenkinek meg kell küzdenie a helyéért, mert erős keretünk van. Minden mérkőzésen és edzésen szeretnék maximumot nyújtani, hogy bizonyítsam, lehet rám számítani. Ősszel nem játszottam sokat a Diósgyőrben, ezért remélem, rövid időn belül formába lendülök. Az összes felkészülési meccsen támadófocit játszottunk. Három alkalommal már NB I-es csapattal is összemértük az erőnket. Szerintem az MTK és a Paks ellen sem vallottunk szégyent, sőt volt, amikor mi domináltunk. Úgy gondolom, nem látszott az osztálykülönbség. A bajnokságban is hasonlóan, ellentmondást nem tűrően kell játszanunk, mert mindenképpen fel szeretnénk jutni az élvonalba.

Olvasói sztorik