NB II

Összeáll az Illovszky Team

Projektcsapat segíti a Vasas-stadion megépítését; rövidesen megkezdődik a munka előkészítése.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Markovits László klubelnök kezdeményezésére Illovszky Rudolf születésnapján, február 21-én feláll az Illovszky Team elnevezésű projektcsapat, amelynek feladata az új Vasas-stadion sikeres megépítésének elősegítése – írja a klub honlapja.

– Miután a kormány bevette az Illovszky-stadiont is a rekonstrukciós programba, a tavalyi év folyamán a Vasas ügyvezetése szakértők bevonásával elkészítette az előzetes terveket. Ez alapján benyújtottunk egy koncepciót, amelyet a Nemzeti Sportközponton belül működő munkacsoport el is fogadott. Most jött el az a pillanat, hogy megtegyük a következő lépést, azaz a koncepcióból végleges építési engedély szülessen, ezért jött létre az Illovszky Team névre keresztelt projektcsapat. Az biztos, hogy a stadion újjáépítése az elmúlt évtizedek legjelentősebb fejlesztése lesz a klubon belül. Mivel a stadion az egész Vasasnak épül, fontosnak tartottam, hogy a családon belül minden érintett részt vegyen a végső tervezési folyamatban. Ennek szellemében kértem fel a tagokat, kezdve Illovszky Ritával, Rudi bácsi lányával – mondta Markovits László.

A klublegenda családja mellett a szurkolókat és a klubikonokat is szeretnék bevonni a projektbe.

– A család mellett a Vasas-szurkolók is helyet kapnak az alapszabályunkban szereplő Szurkolói Klub delegáltján keresztül. Számítok tiszteletbeli elnökünkre, Rudi bácsi jó barátjára, Raduly Józsi bácsira is, akárcsak a felnőtt csapat legfőbb támogatójára, Jámbor Jánosra, valamint dr. Genzwein Ferencre, a Vasas Örökös Tagjára. A további tagokat az anyaegyesület ügyvezetése és elnöksége részéről delegáljuk, illetve egy-egy, a Vasas családhoz tartozó szakértő is csatlakozik majd a munkánkhoz.

A stadion építési fázisainak konkrétumairól a következő hónapokban születhetnek döntések.

– A következő időszakban a kormány illetékeseivel egyeztetve véglegessé válhat, hogy pontosan milyen ütemezés mellett, milyen mértékű forrás áll majd rendelkezésre a stadion megújítására – tette hozzá Markovits László. – Ezzel egy időben elindulhat az építési engedély megszerzésének folyamata, majd a kiviteli tervdokumentáció elkészítése, végül pedig a kivitelezők kiválasztása következik, amely közbeszerzés útján történik.

Olvasói sztorik