NB II

Két pontot Zalaegerszegen hagyott a Békéscsaba

Koszó Balázs bosszús volt a tavaszi nyitány lefújását követően; a Vasast már a stadionban fogadhatják.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gól nélküli mérkőzéssel kezdte az NB II tavaszi szezonját a Békéscsaba 1912 Előre csapata. A viharsarkiak a középmezőnyben tanyázó ZTE vendégeként szereztek egy pontot, ám a szoros élmezőnybeli csata miatt sokkal inkább elhullajtottak kettőt. A másodosztály élén ugyanis a Mezőkövesd áll 32 ponttal, míg a Vasas, a Békéscsaba és a Szolnok 31-31, a Gyirmót pedig 30 egységgel rendelkezik jelenleg.

Koszó Balázs, a békéscsabaiak játékosa is úgy véli, győzelmet szalasztottak el Zalaegerszegen. A csapat a következő fordulóban a Csákvár ellen javíthat, ám a stadion felújítása miatt Gyulára kényszerül…

– Miként értékeli az első idei tétmeccset? Egy pontot szereztek, vagy kettőt hagytak Zalaegerszegen?
– Jó volt ismét tétmeccsen pályára lépni, vártuk már a rajtot a hosszú felkészülés után. Személy szerint elég bosszús voltam azonban a lefújást követően, a kérdésre válaszolva: úgy érzem, két pontot Zalaegerszegen hagytunk. Sokkal több helyzetünk volt, mint a hazaiaknak, nagy lehetőségeket hagytunk ki. Igaz, gólt nem kaptunk, de elöl is jobban kellett volna koncentrálnunk. A pálya nem volt éppen ideális, nem tudom, a nézők számára mennyire volt élvezetes a meccs. A kihagyott lehetőségeket nézve három pontot kellett volna szereznünk, már csak azért is, mert igen szoros az első öt helyezett csatája – vélekedett Koszó Balázs.

– Mit gondol, kitarthat a szezon végéig az említett öt csapat, vagy lesz olyan, aki lemorzsolódik?
– Jó kérdés… Olvastam több portálon is különböző esélylatolgatásokat ezzel kapcsolatban. A véleményem az, hogy az öt csapat közel hasonló játékerőt képvisel. A másodosztály mezőnye viszont sokat erősödött az elmúlt években, így könnyen benne lehet egy-egy botlás, idegenben bárki hullajthat pontokat, viszont úgy vélem, ez az öt csapat fog csatázni a szezon végéig.

– Hazai pálya helyett Gyulán folytatják a tavaszt…
– A stadionban a múlt héten fektették le a gyeptéglákat, elvileg hat hét kell neki, mire használható lesz, így várhatóan a harmadik hazai meccsünkön, a Vasas ellen már ismét azon a pályán játszhatunk.

Olvasói sztorik