Törökország

Sikerélménnyel búcsúzott a Békéscsaba

A viharsarkiak az edzőtábor utolsó meccsén 2-1-re nyertek a román Academica Arges ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Békéscsaba 1912 Előre – Academica Arges (román) 2-1 (2-0)
Törökország
Békéscsaba: Mursits (Póser, a szünetben) – Bényei (Zámbori, 85.), Koszó (Balogh Miklós, 85.), Balog Zs. (Fehér Zs., 78.), Juhász Gy. (Balogh Milán, 56.) – Birtalan, Spitzmüller (Tölgyesi, 78.), Bagi (Borbély, 78.), Király P. – Szilágyi P., Vólent (Pilán, 66.). Edző: Zoran Szpisljak
A Békéscsaba gólszerzői: Vólent (24.), Király P. (39.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Péntek délelőtt a román másodosztály Keleti-csoportjában harmadik helyezett Academica Arges ellen játszotta utolsó törökországi felkészülési mérkőzést az NB II második helyén telelő Békéscsaba.

Az első lövés a csabaiakhoz fűződött: Birtalan beadását Király Patrik fejelte vissza Vólent Rolandnak, aki azonban rosszul találta el a labdát. A tizedik percben óriási román helyzet maradt ki: Juhász Györgyöt verte meg az ellenfele a jobboldalon, a beadást megcsúsztatták, a hosszúra bevetődő játékos azonban a kapu torkából fölé lőtt. Az első húsz percben nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, mindkét gárda remekül zárta le a területeket, de a románok többet birtokolták a labdát.

A 22. percben az egyik román támadó megpróbált eljátszani egy tizenegyest, de a játékvezető nem ette meg a színészkedést. Két perccel később Szilágyi Péter szép passza után Vólent már csak a kapussal állt szemben, és okosan a kapu hosszú oldalába passzolt (1-0). A Békéscsaba hozta az eddig megszokott hajtós, pörgős, megalkuvást nem tűrő hozzáállását, bár a játéka egy kicsit akadozott. A vezetőgól után átvette a játék irányítását a magyar együttes, de az utolsó passzokba vagy a beadásokra rendre hiba csúszott.

A 39. percben megduplázta előnyét az Előre: Birtalan jobboldali szólója után Királynak csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát (2-0). Két perccel később Vólent tört kapura, de 15 méterről leadott lövését a kapus bravúrral védte.

A szünet után megélénkült a románok játéka, de helyzetig nem jutottak a passzív Békéscsaba ellen. A kissé beszorult viharsarkiak ellen a hatvanadik percben egy átlövéssel próbálkozott az ellenfél, a távoli bomba centikkel kerülte el a kaput. A második félidőben fölényben játszott a román együttes, de egy ideig egyik oldalon sem alakult ki gólhelyzet. Nagyon visszaesett az iram és a színvonal, az elmúlt napokhoz képest melegebb időjárás, és a déli időpont rányomta a bélyegét a találkozó utolsó negyedórájára.

A 83. percben ziccerbe került a románok jobbszélsője, de a kapu mellé lőtt. Érett a gól, és bizony a hajrában szépített is az Academica: a csabai védők gyűrűjében lőtték ki a hosszú sarkot 14 méterről. A meccs végére kicsit szétesett a magyar csapat korábban masszív védelmi vonala, de a győzelem nem forgott veszélyben.

Olvasói sztorik