NB II

Vajdasági próbajátékos a Vasasnál

Az 18 éves, utánpótlás-válogatott Nemanja Sztanimirovics baloldali védekező középpályás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasasnál szerepel próbajátékon a 18 éves, vajdasági Nemanja Sztanimirovics, aki baloldali védekező középpályás, és magyar állampolgársággal is rendelkezik. Az utóbbi három évben a Partizán Beograd akadémiáján nevelkedett, amelyet a nemzetközi szakma a holland Ajax után a második legerősebb utánpótlásbázisként tart nyilván Európában – a klub honlapját erről az egykori Vasas-játékos, Csedomir Pavicsevics tájékoztatta, aki befejezte aktív pályafutását, és játékosmenedzser lett.

– Vancsa Miklós kérésére kerestem olyan fiatal, a korosztályából kiemelkedő tudású szerb labdarúgót, aki rendelkezik magyar állampolgársággal is. Természetesen a poszt is meghatározott volt. Így akadtam a korábbi szerb U17-es válogatott egyik meghatározó játékosára. Ezt a korosztályt Szerbiában aranygenerációnak hívjuk, mert az elmúlt évekhez viszonyítva is kimagasló tehetségű focistákból áll – mondta Pavicsevics.

A fiatal tehetség hétfőn érkezett Budapestre, és a felnőtt keret keddi edzésébe már be is kapcsolódik, sőt a tervek szerint játéklehetőséget kap a szerdai, Honvéd elleni felkészülési mérkőzésen. Amennyiben meggyőzi a szakmai stábot, várhatóan a Vasas tagja lesz.

Nemanja Sztanimirovics édesanyja magyar, így kiválóan beszéli a nyelvünket, és Adáról származik, ahogyan Oláh Lóránt és Kerekes Zsombor is.

Olvasói sztorik