NB I

Nem volt helyzete a Puskásnak

A Vasas házigazdaként 2-0-ra győzött a némileg tartalékosan felálló felcsútiak ellen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Vasas FC – Puskás Akadémia FC 2-0 (2-0)
Fáy utca, 200 néző
Vasas: Hermány – Bori, Debreceni, Grúz, Hangya – Vida (Nagy T., 77.), Berecz, Gál M. (Czvitkovics, 73.) – Ádám M. (Kenesei, 73.), Ferenczi I. (Nagy D., 64.), Remili. Edző: Szanyó Károly
Puskás FC: Hajdúch – Nagy Zs., Tamás M., Vaszicsku, Fabio – Szélesi, Szakály D., Kleinheisler (Koronczi, 82.), Hudák (Zsótér, a szünetben) – Harsányi, Makrai. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Ferenczi I. (15.), Ádám M. (23.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 15. percben Vida Máté a tizenhatos előterében a beinduló Ferenczi István elé emelte a labdát, ami a felugró Hajdúch alatt átjutott, a rutinos csatár lecsapott rá és egy védőt megelőzve, becsúszva a kapuba juttatta (1-0). A 23. percben egy felcsúti felszabadítás a kaputól 17 méterre érkező Ádám Martin elé pattant, aki kapásból, nagy erővel a hálóba bombázott (2-0).

A játékot végig a Vasas uralta, amelynek kiválóan működött a letámadása, a vendégek alig-alig jutottak el a tizenhatosig, jelentős gólszerzési lehetőségük nem volt. Annak ellenére, hogy a felcsútiak némileg tartalékos csapattal játszottak, mégiscsak egy NB I-es kerettel kellett megküzdeniük az angyalföldieknek, és ebben a küzdelemben egyértelműen, minden tekintetben ellenfelük fölé nőttek – tudósított az angyalföldi klub honlapja.

– Úgy gondolom, a felkészülés alatt ma nyújtottuk a leggyengébb teljesítményt – kezdte értékelését klubja honlapján Benczés Miklós, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője. – Nem csak technikai, hanem elvi hibákat is vétettünk, amelyeket az ellenfél kegyetlenül kihasznált. Mindkét gól előtt nagyot hibáztunk, az elsőt egy középre felszabadított labda, a másodikat egy alapvető helyezkedési hiba előzte meg. A mai napon nem volt felismerhető a csapatunk játéka, védekezésben és támadásban sem valósultak meg azok az alapdolgok, amelyek ránk jellemzőek. Hozzátartozik a mérkőzéshez az is, hogy egy kicsit felforgatott csapattal játszottunk, de így is csalódás volt a teljesítményünk. Az okokat nyilván elemezni fogjuk és igyekszünk tanulni belőlük a jövőre nézve.

Olvasói sztorik