NB II

Élvezi a mostani feladatot is

A Vasas U21-es csapata Simon Antal irányításával a kiemelt bajnokság első helyén telel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A felnőttek között utoljára a másodosztályú Zalaegerszeg vezetőedzője volt Simon Antal, aki jelenleg az U21-es kiemelt bajnokságban első helyen álló Vasas Kubala Akadémia csapatát irányítja. A korábban a Szolnok és az Eger együttesét is vezető 49 éves szakember nyáron érkezett az angyalföldiek utánpótlásához, és parádés őszt produkálva elsőként juttatta be a felsőházba az utánpótlásgárdát. Simon a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, bár nincs reflektorfényben, de mostani feladata is ugyanolyan elhivatottsággal és ugyanannyi munkával jár, mintha felnőttekkel dolgozna magas szinten.

– Az U21-es kiemelt bajnokságban szerepelünk, és a szezon első fele után az első helyen állunk a Vasassal. Lehet, hogy nem vagyok annyira reflektorfényben, de ez a feladat is ugyanolyan elhivatottságot és ugyanannyi munkát igényel, mint amikor egy felnőtt csapattal az első- vagy a másodosztályban dolgoztam. Most majd felső- és alsóházra válik a bajnokság, ezért február közepétől olyan mérkőzések várnak ránk, ahol a Honvéd, a Ferencváros, az MTK és az Újpest csapatával is találkozunk, tehát a legjobb magyar korosztályos csapatokkal vívjuk meg a csatáinkat. Azt gondolom, ez elég jó kis feladat – kezdte Simon Antal.

– Jobb olyan pozícióban dolgozni, ahol nincs akkora eredménykényszer, mint felnőtt szinten egy NB I-es, NB II-es csapatnál?
– Ezt a csapatot tavaly csak az U17 mentette meg a kieséstől, és most olyan elvárás volt a Kubala Akadémia részéről, hogy próbáljuk a csapatot az első nyolcba vinni, hogy bekerüljünk a felsőházba. Elsődleges szempont és elvárás volt, hogy próbáljunk ott lenni a rájátszásban. Ennek eleget kellett tenni, tehát azért volt eredménykényszer.

– Mit gondol, minek a köszönhető a remek szereplés?
– Azt gondolom, elég jó kis társaság jött össze, és nagyon masszív csapatot sikerült összeraknunk. Magasan a legkevesebb gólt kaptuk, és nagyon egységes csapatszellem lett kialakítva. Nagyon sok egy-nullás mérkőzésünk volt. Tizenöt meccsen kilenc gólt kaptunk úgy, hogy az utolsón beszedtünk hármat. Volt olyan hétmeccses sorozatunk, amikor nem kaptunk gólt. Nagyon racionális és jó futballal sikerült megnyernünk a találkozóinkat.

– Azzal, hogy az első helyen állnak, magasabbra tették a lécet? A cél a bajnokság megnyerése?
– Nagyon pici különbségek voltak, sok volt az egygólos mérkőzés, és szeretnénk ezeket a nüánszokat továbbra is a mi oldalunkra állítani. Utánpótlásszinten is mindig vannak mozgások a téli időszakban, nálunk is van felfelé áramlás. Van két-három játékos, akik már most a felnőtteknél kezdték a felkészülést. Lényeges, hogy mennyire tudjuk ezt a csapatot együtt tartani, és mennyire tudunk ugyanúgy felállni a mérkőzéseken, mint ősszel. A felnőtt keretben nagyon sok a fiatal, és fontos lesz, hogyan tudják őket a rendelkezésünkre bocsátani, hiszen nyilván minőségi labdarúgókról van szó. Ezeket a dolgokat kell jól összeegyeztetni, és ha ez sikerül, akkor bízom benne, hogy tudjuk tartani az első félév magasra tett mércéjét.

Olvasói sztorik