NB II

Első osztályú szintre vágynak

Szanyó Károly vezetőedző eddig számítógépen követte a játékosok téli edzésmunkáját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtök délelőtt megkezdte a felkészülést a másodosztály tavaszi időszakára a jobb gólkülönbségének köszönhetően listavezető Vasas FC. Az angyalföldiek első gyakorlása meglehetősen hosszú és tartalmas volt, de a játékosok jól bírták, mert nem a nulláról kezdték. Szanyó Károly vezetőedző a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy az elmúlt hetekben számítógép segítségével követte az egyéni edzéstervek végrehajtását.

Bár a sportsajtóban többek közt Kenesei Krisztián és Völgyi Dániel neve is megjelent lehetséges érkezőként, a sátortetős, műfüves pályán még egyikük sem volt ott, a Vasas egykori legendás sportolói, Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó és Raduly József labdarúgó viszont néhány perc erejéig megtekintette az edzést, amelyen a dabasi Gáspár Balázs személyében egy próbajátékos is részt vett.

– Volt olyan játékosa, akire nem ismert rá az első edzés előtt, mert annyit hízott a téli szünetben?
– Viccesen megjegyeztem az öltözőben, hogy volt, aki egy pici plusszal érkezett, de hétfőig haladékot kapott, hogy rendezze magát. Úgy gondolom, a mai edzésen már realizálódhattak a súlyok, mert ez nem egy ráhangoló edzés volt, de ennek is megvan az oka. Egyéni tervek alapján már két hete készülnek a játékosok, akiket egy polárórával folyamatosan ellenőrizni tudtam, mert a GPS segítségével a számítógépemen mindig megjelent, hogy teljesítettek, milyen pulzusszámmal, mennyi kalória égett el, úgyhogy én nagyjából képben voltam. Hétfőtől kezdve kőkemény munka vár a fiúkra, ennek fényében annak, aki túlsúllyal érkezett, még van néhány napja, hogy rendezze a dolgokat – kezdte Szanyó Károly.

– Az első edzésről hiányzott-e valaki sérülés miatt, illetve a próbajátékosokkal, az érkezőkkel és a távozókkal kapcsolatban vannak-e már konkrétumok?
– Kékesi Alexandernek itt kellett volna lennie, de a fiatal belsővédő vizsgák miatt, tehát tanulmányi okokból nem tudott részt venni az edzésen, elméletileg a jövő héten már ő is bekapcsolódik. Az érkezőkről és a távozókról egyelőre azért nem tudok konkrétumot mondani, mert zajlanak az egyeztetések. Bízom benne, hogy olyan játékosokat tudunk igazolni, akik azonnal bevethetők lesznek és segíteni tudnak a csapat játékán. Távozók annak függvényében lesznek, hogy kiket tudunk igazolni, mert nem szeretném, hogy a játékosok a lelátón üljenek, ha lehet, inkább kölcsönadjuk őket, vagy egyéb módon intézzük velük ezeket a dolgokat. Jelen pillanatban ez a keretünk, még nincs érkezőnk, így tréningezünk, így készülünk a tavaszi szezonra.

– Az NB I-es csapatokhoz, és a másodosztályú riválisokhoz képest is sok edzőmérkőzést játszanak. Miért?
– Ez abszolút úgy lett felépítve, ahogyan a felkészülésünk is. Mint mondtam, két hete már edzenek a fiúk, és az sem ráhangoló jellegű volt. Próbáljuk szisztematikusan felépíteni, és úgy gondolom, ebben nagyon kellenek a mérkőzések. Természetesen meglesznek azok az időintervallumok, amelyeket az egyes játékosoknak teljesíteniük kell. Eleinte félidőzni fognak a játékosok a meccseken. Elsőként egy BLSZ III-as csapat ellen játszunk. Úgy ítélem meg, hogy ez jobb, mintha egymás között játszanánk, mert mégiscsak egy idegen ellenfélről van szó, valószínűleg egy kicsit elnyújtottabb mérkőzés lesz, nem kilencven perces, hanem százhúsz, és itt is ketté lesz osztva a társaság, egy félidőt az egyik, a másik hatvan percet pedig a másik brigád fogja játszani. Azt gondolom, ahhoz, hogy azt a játékot, amit én terveztem, véghez tudjuk vinni a tavasz folyamán, olyan szintre kellene eljutnunk, hogy első osztályú ellenfelekkel szemben is bátran ki tudunk állni és felvenni a versenyt. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mi vagyunk a feljutó csapat, csak én szeretnék olyan játékot kialakítani, aztán majd meglátjuk a tavasz folyamán, hogy ez mire lesz elég, sikerül-e feljutnunk. Természetesen szeretnénk harcban lenni a feljutó helyért, és nagyon szeretnénk feljutni.

https://www.youtube.com/watch?v=9X4kXUEnD0

Olvasói sztorik