NB II

Élet-halál meccs lesz a kiesési rangadó

A rutinos Imrik László szerint a Csákvár kerete alkalmas az NB II-ben maradásra; vasárnap a sereghajtóhoz látogatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztály 14. fordulójának vasárnapi zárómeccse előtt kiesőhelyén tanyázik a frissen feljutott Csákvár, amely legutóbb hazai pályán 6-2-es vereséget szenvedett a Vasastól, és eddig mindössze két győzelmet számlál (bár a Magyar Kupában ott van a negyeddöntőben, a Ligakupában pedig legutóbb a honvédot győzte le). Az Aqvital FC vasárnap a sereghajtó Balmazújváros vendégeként javíthat, és a téli szünetre talán elmozdulhat a kiesőzónából. A csapat vezetőedzője, Bognár György az ősz folyamán szakmai tanácsadó lett, az edzői feladatokat pedig Toldi Gábor látja el. A gárda rutinos játékosa, Imrik László a Rangadó.hu érdeklődésére beszélt a Csákvár eddigi szerepléséről.

– A mérkőzéseinket látva azért lehetne több pontunk. Ha a játékot pontoznák, akkor más lenne a helyzet, de az egy másik sportág – kezdte Imrik László. – Voltak olyan vereségek, amelyeket nem kalkuláltunk. Az utolsó két forduló is nagyon nehéz lesz, a Balmazújvárossal vasárnap kiesési rangadót, élet-halál meccset játszunk. Bízom benne, hogy a klubon belül mindenki átérzi a dolognak a súlyát, hogy mennyire fontos ez a mérkőzés – kezdte Imrik László.

– A mutatott játékkal tehát elégedett?
– Néha igen, néha nem. Minden csapat életében vannak hullámvölgyek. Tavaly az NB III-ban az ottani osztályhoz képest azért acélosabb volt a keret, és tudtuk, hogy az NB II más kávéház. Azzal is tisztában voltunk, hogy nem mi vagyunk a legnagyobb költségvetésű klub, tehát nem bajnokságot szeretnénk nyerni, de azért több ponttal kalkuláltunk. Volt rengeteg olyan mérkőzés, illetve inkább periódus, amikor jól játszottunk, de nem tudtuk egy egész félidőre, vagy meccsre kitolni. Mindig csak félórás, húszperces reménysugarak voltak ezek. Ha szeretnénk valamit, akkor a közeljövőben hosszabb intervallumra ki kell tolnunk ezt a jobb játékot.

– A legutóbbi feljutás után rögtön kiestek a másodosztályból…
– Az azért más NB II volt. Jelenleg sokkal erősebbek a csapatok, kiegyensúlyozott a bajnokság, az első helyezett az utolsó ellen sem mehet biztosra. Bízom benne, hogy az idei csapat bennmarad, mert a játékoskeret megfelelő ehhez. A csapaton belül meg kell találnunk, hogy melyik játékrendszer a legalkalmasabb. A téli szünetben mindig nagy átalakulások vannak a kluboknál, biztosan itt is lesz. Nem annyira jó úgy végigcsinálni egy felkészülést, hogy az utolsó helyek valamelyikén tanyázunk.

– Vasárnap a sereghajtó Balmazújvároshoz látogatnak. Mire számít?
– A Balmazújváros biztosan úgy áll hozzá, hogy kit, ha nem minket ver meg. Zalaegerszegen is megmutatták az erejüket, és három-nullról egyenlíteni tudtak. Mi sem feltartott kezekkel megyünk azonban oda, nem pontot, hanem pontokat kell szereznünk Balmazújvárosban.

– A Magyar Kupában kiválóan szerepelnek, a negyeddöntőben a Ferencvárossal találkoznak…
– Beszéltük a srácokkal, hogy kaphattunk volna esetleg könnyebb ellenfelet is, de az sem biztos, hogy a Kisvárda ellen könnyebb lenne. Minden játékosnak, főleg a fiataloknak hatalmas élmény lesz a Fradi stadionjában futballozni. Meglátjuk, hogy a két meccs alapján mit tudunk kihozni, nyilván egy mérkőzésen nagyobb esélyünk lenne, de a labda gömbölyű. Tavaszig még sok víz lefolyik a Dunán, de mindannyiunk az életében olyan dolog ez, amit megpróbálunk átérezni. Szeretnénk szoros eredményt elérni az első meccsen, hogy a visszavágón még legyen sanszunk.

– Október eleje óta Bognár György nem vezetőedzőként, hanem szakmai tanácsadóként segíti a csapatot. A hétköznapokban, edzéseken, meccseken változott valami ennek hatására?
– Nem nagyon, igazából továbbra is Gyuri bá felel a szakmai munkáért, ugyanúgy mennek a dolgok, mint előtte.

Olvasói sztorik