NB II

Bognár György mégis fizetett

A klub érdeke ezúttal fontosabb volt; a legújabb kérdés: miért provokálja az edzőt az MLSZ?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár a keddi fegyelmi tárgyalás után az NB II-ben újonc Aqvital FC Csákvár korábbi vezetőedzője, jelenlegi szakmai tanácsadója, Bognár György úgy nyilatkozott: továbbra sem kívánja befizetni az MLSZ által rá kirótt százezer forintos büntetést, végül meggondolta magát. Mivel a klub érdeke előbbre való volt ebben az esetben, mint az edző elvi kérdése, átutalta az összeget.

Ezzel vélhetően pont került a fegyelmi ügy végére, ám nyitott kérdések azért továbbra is maradtak, melyek viszont túl mutatnak egyik vagy másik klub, edző érdekén – írja a klub honlapja.

Provokáció az MLSZ részéről

A kérdés most már csak az, miért provokálja a szövetség a csákváriakat, illetve Bognárt? A büntetéssel végződő ügy a szeptember 10-én rendezett Ikarus BSE – Csákvár (1-5) Magyar Kupa-mérkőzésen kezdődött. A feol.hu cikke szerint 4-1-es csákvári vezetésnél Bognár György, csapata támadásánál oda kiáltott a túloldali asszisztensnek, Mohos Milánnak egy akciónál: miért volt ez les? Mire a kispadhoz közeli Márton Zsolt, a másik asszisztens tömören annyit felelt: üljön le. Tette ezt emelt, erősen kifogásolható hangnemben, amit Bognár hasonló stílusban kikért magának: nem a kutyája a partjelzőnek, hogy az olyan hangnemben beszéljen vele. Márton erre azonnal magához hívta Dolmegó játékvezetőt, és közölte vele, hogy „Bognár úr szeretne felmenni a lelátóra”. Így is történt, a vezetőedzőt kiállították, és felküldték a lelátóra.

A lelátóról már valóban káromkodott, senkit nem nem anyázott, sőt a játékvezetővel az egész meccs alatt nem beszélt, őt semmivel sem illette. Az esetből persze fegyelmi tárgyalás és pénzbüntetés lett, de a jegyzőkönyv valótlan tényeket tartalmazott. Ugyanis nem Bognár, hanem a hazai csapat szurkolói szidalmazták a játékvezetőt, miután az Ikarus két játékosát is kiállította a 71. és a 72. percben. Jogtalannak érezte a büntetést, ezért kérte a meghallgatását, ahol lényegében azt közölték vele: vegye tudomásul, hogy a játékvezető nem egyenrangú partnere egy edzőnek, hanem felette áll, és hiába bizonyítaná húsz tanúval, hogy mi történt valójában, nem érdekli őket. Ezek után nem volt hajlandó befizetni a büntetést az edző, mert elvi kérdést csinált a témából.

– Végezetül azt azért még megjegyezném: az MLSZ fennhangon hirdeti a Respect elvét, de ezek szerint az minket, edzőket nem illet meg – tette fel a költői kérdést Bognár György.

És végül essék szó az ügy újabb gyomorforgató részletéről: pénteken 19 órakor kezdődik a Csákvár–Mezőkövesd NB II-es mérkőzés, amelynek játékvezetője Berger József lesz. És bármennyire hihetetlen, a két asszisztens eredetileg Mohos Milán és Márton Zsolt volt… Egészen addig, amíg Bognár György be nem fizette a százezer forintos büntetést, mert utána Márton helyett Nagy Tímeát jelölték partjelzőnek. A két dolog között persze nem bizonyítható az összefüggés, de mint tudjuk, nincsenek véletlenek… Ezzel kapcsolatban a csákvári klub álláspontja ide kattintva olvasható.

Olvasói sztorik