NB II

Aki hátradől, az hanyatt is eshet…

Kis Károly szerint játékosai az utóbbi hetek jó eredményei ellenére sem válnak elbizakodottá.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Cegléd elleni, hazai döntetlen és a zalaegerszegi háromgólos vereség után bizonyára többen is attól tartottak Szolnokon, hogy az NB II-es csapat az előzőhöz hasonlóan a mostani szezonban is a mezőny második feléhez tartozik majd. Azóta viszont nem kapott ki a MÁV FC, sőt több dobogós, vagy dobogóra pályázó riválisa – például Vasas, Mezőkövesd, Gyirmót – ellen szerzett értékes pontokat, és immár a negyedik helyen áll, szinte holtversenyben a második angyalföldiekkel.

A kilencedik fordulóban esedékes, vasárnapi, FC Ajka elleni mérkőzés előtt Kis Károly vezetőedző a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nagyjából minden meccs előtt ötven-ötven százalék az esélyük a csapatoknak a másodosztály rendkívül kiegyensúlyozott mezőnyében.

– Milyen játékkal érték el ezeket a jó eredményeket, mennyire elégedett?
– Nagyon örülök, hogy így tudtunk kijönni ezekből a mérkőzésekből, mert nagyon jó csapatokkal játszottunk. Külön örülök annak, hogy főleg hazai pályán – de az utóbbi időben idegenben is – a közönség is élvezte a találkozókat. Tényleg nehéz sorozaton vagyunk túl, és a folytatásban sem lesz könnyű mérkőzésünk. Régebben is hangsúlyoztam, hogy az NB II-ben mindenki megverhet mindenit, nagyon óvatosnak kell lenni, minden ellenfélből alaposan fel kell készülni. Semmi okunk, hogy elbízzuk magunkat – kezdte Kis Károly.

– Milyen a játékosok hozzáállása, mentalitás? Hajlamosak elégedetté válni, vagy két lábbal a földön járnak?
– Abszolút nincs ilyen jellegű problémánk. Mindenki tudja, hogy egy-egy győzelem vagy vereség apróságokon múlik, és aki kienged, hátradől, az hanyatt is eshet. Nincs elbizakodottság a csapaton belül. Szoktunk beszélni erről, de a srácok maguktól is tudják. Még csak nyolc forduló telt el, örülni kell, mert butaság lenne nem örülni a jó eredményeknek, de kevés mérkőzést játszottunk ahhoz, hogy ezekből messzemenő következtetéseket lehessen levonni.

– A szezon előtt megfogalmaztak számszerű célokat, vagy majd az eredmények mutatják meg, hogy tavasszal milyen helyezésekért lehetnek harcban?
– A vezetők által megfogalmazott cél, hogy tartozzunk a mezőny első felébe, tehát a nyolc közé szeretnénk kerülni. A tulajdonosok és a vezetőink is látják, hogy rendkívül kiegyensúlyozott a bajnokság, egy jó sorozat vagy egy sérüléshullám nagyon meghatározó lehet, nagyon gyorsan előre lehet lépni, de vissza is lehet esni. Persze, megpróbálunk megfelelni az elvárásoknak.

– Lassan két éve, még a kétcsoportos NB II-ben vette át a szolnoki csapat irányítását. Tapasztalhatóak a bajnoki reform pozitívumai?
– Egyértelmű, és a saját bőrünkön is tapasztaljuk, hogy színvonalasabb lett a bajnokság, az ellenfeleket is gyakran megnézem, tehát sok találkozót láttam élőben vagy felvételről, és bizony egyre több jó mérkőzés van. Mindenhol az a cél, hogy még jobbak legyenek a csapatok. Az egycsoportos NB II erős, és tényleg elérheti azt a célt, hogy a fiatal játékosok nevelkedjenek, jó előszobája legyen az első osztálynak, illetve ki lehessen szolgálni a nézőket. A Vasas ellen például nagyon hangulatos meccset tudtunk játszani, amihez persze az is kellett, hogy egy ilyen patinás klubot elkísérjenek a szurkolói. Egyre többször van futballhangulat a pályákon, még akkor is, ha esetleg nincs magas színvonal. Mindenki azon van, hogy a másodosztályú tagságát mindenképpen megőrizze, tavassal is nagy csaták voltak, és a feljutás is több csapat fantáziáját megmozgatta.

– Idegenben legyőzték a kiesőhelyen álló Balmazújvárost, vasárnap pedig az szintén kiesőhelyen tartózkodó Ajka látogat Szolnokra. Milyen mérkőzésre számít?
– Alaposan elemeztük az Ajka játékát, mert rendkívül nehéz meccsre számítok. Tavaly Ajkán vereséget szenvedtünk, itthon tudtunk nyerni, de nagy csatában. Aki a játékosállományukat ismeri, egyáltalán nem várhat könnyű találkozót, mert biztosan javítani akarnak az eddigi szereplésükön. Olyan mérkőzéseket is elbuktak, amelyeket akár meg is nyerhettek volna. Vannak rutinos, NB I-et is megjárt játékosaik, elég csak Lattenstein Norbertet, Sowunmit vagy Varga Gábort említeni, de sorolhatnám még a neveket, tehát rutinos, jó csapatról van szó. Minden meccs rangadó, Balmazújvárosban a három-nulla ellenére meg kellett szenvednünk a három pontért. Szinte minden meccs előtt ötven-ötven százalék a két csapat esélye…

Olvasói sztorik