NB II

A sereghajtó is kemény dió lesz

Zsolnai Róbert szerint az egyre eredményesebb szolnokiak nem becsülhetik le nyeretlen ellenfelüket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mozgalmas időszakon van túl az NB II-es Szolnok csapata, hiszen előbb Gyirmóton aratott bravúrgyőzelmet, majd a listavezető Vasast is megverte, aztán a Mezőkövesd elleni pótolta a heves esőzés miatt félbeszakadt találkozót, amit az utolsó pillanatban mentett döntetlenre. Már hét fordulón túl vannak a másodosztály tagjai, de még mindig elképesztően szoros az élmezőny.

A folytatást az ötödik helyről váró szolnokiak rutinos csatára, a térdműtéte óta egyre jobb formába kerülő Zsolnai Róbert az angyalföldiek és a borsodiak elleni meccsen is gólt szerzett. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta: a nyeretlen sereghajtó Balmazújváros otthonában sem mehetnek biztosra vasárnap délután.

– A Vasas legyőzésével és a Mezőkövesd elleni döntetlennel négy pontot szereztek néhány nap alatt. Elégedettek?
– Elégedettek lehetünk, mert két jó csapattal játszottunk. A Mezőkövesd ellen is a miénk volt a meccs, ennek ellenére a második félidőben három-egyre el tudtak menni a vendégek, és csak a kilencvennegyedik percben sikerült az egyenlítés, ezért sokat ér a döntetlen is. Ennek a négy pontnak akkor lesz igazán értéke, ha vasárnap sikerül győznünk Balmazújvárosban – kezdte Zsolnai Róbert.

– Mennyit számít az, hogy két rangadó után a nyeretlen sereghajtóhoz utaznak? Vagy nem tesznek ilyen különbségeket az ellenfeleik között?
– Hiba lenne, ha lekezelnénk őket. Megnéztük az eddigi mérkőzéseik összefoglalóit, készültünk belőlük, és láttuk, hogy rengeteg helyzetet és több tizenegyest is kihagytak. Rosszul jöttek ki a meccsek fordulópontjaiból, de nem szabad félvállról vennünk őket. Jobb csapat, mint azt az eredményi mutatják. Nehéz mérkőzésre számítok, de ha már bravúrokat értünk el, mindenképpen győzni megyünk.

– Rendkívül szoros az élmezőny az NB II-ben. Ha csak a téli szünetig tekintünk előre, mit várhatunk a Szolnoktól?
– Bizakodó vagyok a csapattal kapcsolatban, remélem, ezt a jó formát az egész társaság meg tudja tartani. Akármi lehet, hiszen egy-két pontra vannak egymástól a csapatok a tabellán, ezért egy győzelemmel vagy vereséggel nagyon sokat lehet felfelé és lefelé is lépni. Bármelyik csapat meg tudja fogni a másikat ebben a mezőnyben, és sok van még hátra a téli szünetig.

– A saját formájával, teljesítményével mennyire elégedett?
– Megműtötték a térdemet, ezért több hónapot kihagytam. Jól sikerült a rehabilitáció, ezért köszönettel tartozom Szigeti György rehabilitációs és erőnléti edzőnek. Kezdem utolérni magam, igyekszem tartani a formámat, és bízom benne, hogy nem lesz problémám, mondjuk olyasmi, hogy elfárad a műtött térdem.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik