NB II

Hat gól volt Szolnokon

Az NB II utolsó és utolsó előtti helyezettjének pótolt meccse meglepően nagy különbséget hozott; Szolnokon hat gól volt, a hazaiak a 94. percben egyenlítettek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Szolnok és a Mezőkövesd meccse szeptember közepén már az első félidő elején félbeszakadt a heves esőzés miatt. A szerda esti pótláson nem ülhetett csapata kispadján a vendég borsodiak eltiltott vezetőedzője, Tóth László.

A kilencedik percben egy szögletet követően röviden fejelték ki a labdát a hazaiak, Takács Péter pedig egy igazítás után, 17 méterről védhetetlenül bombázott a jobb felső sarokba (0-1). A kövesdiek aktívabban kezdték a mérkőzést, és korán megszerezték a vezetést egy jól eltalált lövéssel. A Szolnok ezután megpróbálta magához ragadni a kezdeményezést, sokszor körbeadogatták a vendégek tizenhatosát, de nagy helyzetig nem jutottak. Mile távoli bombája és Antal Gábor szabadrúgása jelentett csak igazi veszélyt Kunsági kapujára. Utóbbi után hiába reklamáltak tizenegyest a hazaiak Farkas Ádám játékvezetőnél.

A szünet után hatalmas helyzet maradt ki: Rokszin kapott kitűnő labdát, szembetalálta magát Kunságival. A szolnoki támadó kivárt, majd eltekerte a labdát a kapus mellett, ami egy hazai védő lábáról pattant ki. Az ötvenedik percben Antal tekerte kapura a labdát, ami a keresztlécen csattant. A 64. percben Baracskai kapott jó labdát, majd Pokorni lábai között a kapu közepébe passzolt (0-2). Rögtön a középkezdés után jött a válasz: jó beadás szállt középre a jobb oldalról, ott Zsolnai érkezett, aki az üres kapuba passzolt (1-2).

A hetvenedik percben Balajti csapott le egy rosszul keresztbe passzolt labdára, elvitte Pokorni mellett és az üres kapuba passzolta (1-3). A 77. percben Antal Gábor nagy erővel bombázta a labdát a bal felső sarokba, Kunságinak esélye sem volt (2-3). A 94. percben Mile a tizenhatoson belül cselezgetett, a labda Bohner elé került, lövése pedig a kapu jobb oldalában kötött ki (3-3) – tudósított az onlajnok.com.

NB II, az 5.fordulóból elhalasztott mérkőzés

Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC – Mezőkövesd-Zsóry FC 3-3 (0-1)

Szolnok, 300 néző. Játékvezető: Farkas Á.

Szolnok: Pokorni – Vári (Bohner, 73.), Antal G., Mile, Fritz – Kenderes, Zvara (Tóth D., 63.) – Lengyel B., Zsolnai, Rokszin – Urbin (Nagy I., 63.). Edző: Kis Károly

Mezőkövesd: Kunsági – Búrány, Balogh B. (Hegedűs Cs., 73.), Izing, Szeles – Takács P., Hegedűs Cs. – Menougong (Baracskai, 62.), Kulcsár K., Balajti – Máté J. (Tajthy, 56.). Megbízott edző: Horváth Tamás

Gólszerzők: Zsolnai (65.), Antal G. (77.), Bohner (94.), illetve Takács P. (9.), Baracskai (64.), Balajti (70.)


A tabella utolsó és utolsó előtti helyezettje találkozott az NB II ötödik fordulójából elhalasztott mérkőzésen, szerda délután. Az Ajka annak ellenére a nyeretlen Siófok mögé szorult – a kiesőhelyre –, hogy egy meccset már nyert, a balatoniak viszont még egyet sem. A mai vendég, a Balmazújváros mindössze két döntetlent tud felmutatni eddig.

A 19. percben Vachtler szabadrúgása kellemetlenül pattant le Jánosa Tibor előtt, a kipattanót pedig fölé lőtték a vendégek. A 27. percben Lattenstein Norbert szabadrúgásába Szalma Pál kapus csak beleütni tudott, a labda a hálóba vágódott (1-0). A negyvenedik percben Batizi-Pócsi ment el Csordás Szabolcs mellett, majd hét méterről lőtt, de Jánosa nagyot védett. Három perccel később Batizi-Pócsi fejelte át Jánosa Tibort, azonban a labda nem jutott túl a gólvonalon, mert a kapus visszaért és nagyot mentett. A hosszabbítás pillanataiban Csordás Szabolcs kapta a labdát Lattensteintől, majd egy csel után húsz méterről, nagy erővel a hálóba lőtt (2-0).

A mérkőzést valamivel jobban kezdte az Ajka, de elég hamar egyenrangú partnerekké váltak a felek. Helyzetek itt és ott is kialakultak, majd egy szabadrúgás után megszerezte a vezetést a házigazda. A gól után rákapcsolt a Balmazújváros, szinte felbillent a pálya. A vendégek a helyzeteiket nem tudták kihasználni, sőt a ráadásban az Ajka növelte a különbséget.

Az 58. percben Major középre fejelt labdáját Pákai passzolta Weitner Ádámhoz, aki megtolta, és hat méterről a kapuba rúgta (3-0). A 61. percben egy szabadrúgás után Jánosa rosszul jött ki, Bakos lefejelte a labdát, ami végül a keresztléc fölött ment ki. A hetvenedik percben Szabó Zsolt kapott nagyszerű labdát, egyedül vitte a kapusra, majd Sowunmihoz passzolt, aki be a hálóba talált, de les miatt nem adta meg a gólt a bíró. A 81. percben Major tolta meg jó ütemben a labdát a tizenhatoson belül, Szalma Pál a labdát ütötte el, mégis sárga lapot kapott, a hazaiak pedig tizenegyest, amit Gunther értékesített (4-0). A 88. percben Varga Gábor passzolt Major Norberthez, aki Szalma mellett eltolta a labdát és kilenc méterről begurította a visszavetődő kapus mellett (5-0).

A második félidő elején nem alakult ki komoly helyzet, majd megjött a harmadik hazai gól is. Az Ajka megnyugodott és kontrákra berendezkedve veszélyes támadásokat vezetett. A Balmazújváros egy percig sem adta fel és hajtott a becsületgólért. Ez azonban nem jött össze, ellenben a dunántúliak újabb két találatával. A vége tehát 5-0 lett, de ez nem tükrözi hűen a két csapat közti különbséget – tudósított az onlajnok.com.

FC Ajka – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 5-0 (2-0)

Ajka, 200 néző Játékvezető: Botló

Ajka: Jánosa – Köles, Asztalos, Pákai (Gunther, 62.), Zámbó – Lattenstein, Csordás Sz., Weitner (Varga G., 64.) – Matetits (Szabó Zs., 44.), Sowunmi, Major. Edző: Klement István

Balmazújváros: Szalma – Csorba (Kállai, 58.), Vachtler, Batizi-Pócsi, Müller – Papp F., Angyal, Virágh, Bakos – Sigér D. (Andorkó, 79.), Bokros. Edző: Szabó János

Gólszerzők: Lattenstein (27.), Csordás Sz. (45+2.), Weitner (58.), Gunther (tizenegyesből 82.), Major (88.)

Kedden játszották:

FGSZ Siófok – Ceglédi VSE 2-2 (1-1)

Siófok, 250 néző. Játékvezető: Molnár A.

Siófok: Tajti – Gárdos, Papp Sz., Baranyai, Gubicza – Kirchner, Ivancsics, Fülöp N. (Futó, a szönetben), Papp M. – Kozma (Horváth B., 72.), Peszmeg (Eisenberger, 80.). Edző: Horváth Károly

CVSE: Tóth Z. – Vattai, Albert I., Makrai, Pesti – Dóczi (Füle, 76.), Koncz, Nagy V. (Majoros, 72.), Markó – Koós, Kormos (Szekér, 69.). Edző: Szabó István

Gólszerzők: Peszmeg (5.), Ivancsics (73.), illetve Kormos (15.), Albert I. (82.)

Az élcsoport: 1. Vasas 15 pont, 2. Gyirmót 13 pont, 3. Mezőkövesd 12 pont

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik