NB II

Miért nem vállalta a tizenegyest?

Az angyalföldiek hálóőre, Németh Gábor amondó: kapus csak szoros állásnál végezzen el büntetőt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasas 5-1-re nyert a Siófok otthonában az NB II második fordulójának péntek délutáni nyitómeccsén. Az angyalföldiek 39 éves kapusának, Németh Gábornak nem volt sok dolga a meccsen, a második félidőben egy alkalommal mégis az érdeklődés középpontjába került. „A hatvanadik percben Fülöp Noel szabálytalankodott Remilivel szemben a tizenhatoson belül. Az angyalföldi szurkolók kórusban kiabálták Németh Gábor nevét, de a tapasztalt kapus nem vállalta büntetőt, amit végül Remili végzett el, és magabiztosan a hálóba lőtt (0-5)” – írtuk helyszíni tudósításunkban.

A lefújás után az elszalasztott tizenegyesen kívül a csapaton belül betöltött szerepéről is beszélgettünk Németh Gáborral.

– Amikor a játékvezető megítélte a büntetőt, a szurkolótábor a nevét skandálta, de nem vállalta. Miért?
– Azt vallom, ha valaki kapus létére tizenegyest rúg, akkor rúgja nulla-nullánál, vagy egy-nullás vezetésnél. Hogy valaki négy-nullnál odaáll, azt nem tartom fair dolognak, ezért is nem vállaltam – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére a Vasas kapusa.

– Egyébként korábban lőtt már büntetőt tétmeccsen?
– Nem, mert soha nem én voltam kijelölve tizenegyesrúgónak, és egyébként is, én ezt a mezőnyjátékosokra hagyom.

– Az öt-egyes végeredmény könnyed sikert mutat, belülről is ilyen volt?
– Az első félórát tényleg nagyon megnyomtuk, akkor már három-nullra vezettünk, és mondhatnám, hogy utána egy kicsit könnyelműen játszottunk, és az első félidő végén ránk jöttek a hazaiak. A második felvonás elején ugyanezt lehetett érezni, de úgy érzem, hogy sok dolgom nem volt. Igazából két lövést kellett hárítanom, a fejest pedig csak kellett volna, mert azt sajnos nem sikerült.

– Jók az eredmények és jó a hangulat, gondolom, nem bánta meg, hogy a Vasasnál maradt…
– Abszolút nem! Tényleg nagyon jó a közösség, jó játékosok vannak most itt a Vasasban, és nagyon jó hangulat veszi körül az egészet. Semmiképpen sem bántam meg, nagyon szeretek itt lenni, mindenki tudja, hogy ez szinte a második otthonom, úgyhogy ezt a szezon szerintem még mindenképpen végigcsinálom, és majd nyáron meglátjuk a folytatást.

– A jó hangulat és a nagyszerű csapategység kialakításában önnek, mint rangidősnek nyilván komoly szerepe volt…
– Igen, Ferenczi Pistával mi vagyunk ketten a rangidősek, tehát valamilyen szinten ránk hárul ez a feladat, de tényleg nagyon jófej srácok vannak itt, tehát könnyű kialakítani ezt a helyzetet.

Olvasói sztorik