NB II

Siófokon már semmi nem a régi… Csak a Vasas!

A remekül játszó angyalföldiek elsöprő, 5-1-es győzelmet arattak a Balaton-partján az NB II második fordulójában.
NB II, 2. forduló
FGSZ Siófok – Vasas FC 1-5 (0-3)
Siófok, 500 néző. Játékvezető: Szilasi
Siófok: Tajti – Futó, Papp Sz., Baranyai, Gubicza (Pécseli, 33.) – Gárdos, Fülöp, Peszmeg (Kozma, 56.), Ivancsics (Horváth B., 57.), Papp M. – Daru. Edző: Horváth Károly
Vasas: Németh G. – Görgényi, Grúz, Tamás L., Hajdú – Vida, Berecz (Ádám M., 78.), Nagy T. (Takács K, 85.), Nagy D. (Menyhért, 61.) – Ferenczi, Remili. Edző: Szanyó Károly
Gólszerzők: Horváth B. (83.), illetve Remili (18., 52., 60. – a harmadikat tizenegyesből), Ferenczi (24.), Berecz (26.),

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Augusztusban garantált volt a telt ház Siófokon. Persze, az még az élvonalbeli időszakban volt. Nyáron minden szurkolótábor tűkön ülve várta, hogy a szövetség elkészítse a sorsolást, hátha még strandidőben összejön a siófoki túra. A balatoni idénynyitó régebben a Fradinak, az Újpestnek, a Honvédnak, tehát a jelentős érdeklődésre számot tartó kluboknak járt, később a mindenkori bajnokcsapatot illette ez a kiváltság.

Manapság már csak szép emlék az NB I, Siófokon és Angyalföldön egyaránt, bár a játékoskeret erőssége, a háttér, valamint a látottak alapján a fővárosiak vannak sokkal közelebb a visszajutáshoz. A nézőszám messze van az ezertől, már a helyieket és a nyaralókat sem hozza lázba a csapat – persze, ezen a tévéközvetítés, és a hétköznap délutáni kezdési időpont miatt nem is kell csodálkozni. Noha a gyepszőnyeg megújult, a körülmények még mindig erősen fapadosak, a hangulat pedig csak tíz-húsz Vasas-szurkolónak köszönhetően jobb mint a temetőben.

Az első valamirevaló próbálkozást Ferenczi István fejese jelentette, de a labda a kapu tetejére hullott. A 13. percben egy hazai szöglet után Fülöp Noel megcsúsztatta a labdát, ezáltal Daru Bence nagy helyzetbe került, de nem tudott a kapuba fejelni. A 17. percben Berecz Zsombor beadását Remili Mohamed 11 méterről a hálóba lőtte (0-1). A siófokiak próbálkozásai erőtlennek bizonyultak, a vendégek sokkal veszélyesebbnek tűntek, és kisvártatva eldöntötték a meccset.

A huszadik percben Remili távoli, erős lövését Tajti Nobert kiütötte, a kipattanó a kapu előtt várakozó Nagy Dániel lábáról a keresztléc fölé hullott. Három perccel később Nagy Dániel előreívelés és Tamás László passza után Ferenczi István került kihagyhatatlan helyzetbe, és néhány lépésről nem is hibázott (0-2). A 26. percben Grúz Tamás labdáját Ferenczi a tizenhatos előtt sarokkal Berecz Zsombor elé tette, aki közvetlen közelről a hálóba lőtt (0-3).

Mivel a felhők mögül előbújt a Nap, a háromgólos előnyben lévő angyalföldiek kis túlzással levonulhattak volna a strandra, mert a szünetig csak kétszer veszélyeztettek a hazaiak, de Ivancsics Gellért szabadrúgása a keresztléc fölé szállt, Papp Máté pedig a kapufát találta el. Jól, hatékonyan, eredményesen, és időnként szépen focizott a Vasas, a 43. percben egy villámgyorsan elvégzett szabadrúgás után Remili közeli lövését védte Tajti Norbert.

NB II-es szinten nem volt rossz félidő, de csak azért, mert a Vasas háromgólos vezetésnél is erőltette a támadásokat.

Pörgősen kezdődött a második felvonás, emitt Papp Máté lövése, amott Remili fejese jelentett veszélyt, majd jött a negyedik Vasas-gól: Nagy Dániel beadását Ferenczi lefejelte Remili elé, aki nagyjából hét méterről a hálóba lőtt (0-4). A hazaiak egyetlen veszélyes embere továbbra is Papp Máté volt, de az újabb gólt ismét a vendégek szerezték: a hatvanadik percben Fülöp Noel szabálytalankodott Remilivel szemben a tizenhatoson belül. Az angyalföldi szurkolók kórusban kiabálták Németh Gábor nevét, de a tapasztalt kapus nem vállalta büntetőt, amit végül Remili végzett el, és magabiztosan a hálóba lőtt (0-5).

Lendületben maradtak a fővárosiak: kisvártatva Tajti mentett Remili elől. Daru Bence szépíthetett volna, de közeli fejese elkerülte a kaput. A hetvenedik percben Remili bombaszabadrúgását védte Tajti, majd a hajrában szépítettek a házigazdák: Horváth Bence volt eredményes, ezzel a két csapat hajszálpontosan megismételte a tavaszi meccs végeredményét: 1-5…

Péntek délután ismét bizonyosodott, hogy Siófokon már semmi nem a régi, egyedül talán a Vasas, amely rég nem látott szép és eredményes játékot produkált!

Edzői értékelések

Horváth Károly, Siófok: – Minőségi különbség volt a két csapat középpályás-játéka között. A három belső középpályásunk teljes mértékben elveszített minden párharcot. A labdabirtoklási feladatokban egyértelműen fölénk nőtt a Vasas, valamint a sérült védőinket sem tudtuk pótolni, teljesen megérdemelt volt ellenfelünk győzelme. Gratulálok neki! A csapatom megmutatta, hogy van tartása, öt-nullnál sem adtuk fel, lőttünk egy szép gólt, de minőségi különbség volt a két középpálya között. Vasas–Siófok viszonylatban is nagy a különbség: a két együttes gazdasági hátterét nem is lehet összehasonlítani. Jobb játékosokat tud igazolni a fővárosi együttes, ezt viszont igyekeztünk kiegyenlíteni a pályán. Nem sikerült, de felemeljük a fejünket.

Szanyó Károly, Vasas: – Egy öt-egyes vendéggyőzelem után megérdemlik a fiúk, hogy a közönség megtapsolja őket. Vannak hosszútávú céljaink, a mai győzelem pedig egy részállomás volt. Ilyen különbséggel is megérdemelt volt a sikerünk. Hamar eldőlt a meccs, amit a fiúk is eldöntöttek fejben; az első félidőben három-nullig nagyon jól játszottunk, utána viszont az utolsó negyedórában érthetetlen okok miatt átadtuk a területet a Siófoknak. A második félidőben ugyanez zajlott le. Azt azért meg fogom kérdezni, hogy mi volt ez a tizenöt-tizenöt perc. Ebben a helyzetben is azt vártam volna, hogy menjünk előre, rúgjunk gólokat – volt is gól a játékunkban. Azért elégedetlenek nem vagyunk, örülünk a győzelemnek, de nekem mindig lesz hiányérzetem. A folytatásban is támadófutballal akarunk előrukkolni, erre készülünk, meglátjuk, hogyan sikerül.

– Ahogy szokták is mondani, az első negyedóra tapogatózással telt, nem alakult ki különösebb helyzet a kapuk előtt – vélekedett a Rangadó.hu szakértője, Raduly József, a Vasas egykori legendás játékosa, a klub tiszteletbeli elnöke. – Aztán a következő tizenöt percben gólzáport rendezett a Vasas. Bízom benne, hogy a jövőben is ilyen hatékony támadójátékot láthatunk a csapattól. Az a szép, ha sok gólt lő az együttes, de azt sem szabad elfelejteni, hogy miből ered ez a sikeres előrejáték: a csapat és a stáb kiváló munkát végez az edzéseken, a játékosok maximálisan a feladataikra koncentrálnak. A második félidőben ugyanazt a játékot láthattuk, mint az elsőben. Egy kis szünet után a Vasas rákapcsolt, és ha jobban figyel, akkor még nagyobb különbséggel nyerhette volna meg a meccset. Sokat jelent a csapatnak a három rutinos játékos, Németh Gábor, Ferenczi István és Mohamed Remili jelenléte. Összefogják a csapatot, a fiatalok figyelnek rájuk, csakúgy, mint a vezetőedzőre, Szanyó Károlyra. Az ő munkájuknak köszönhetően a fiatal játékosok is egyre többet fejlődnek, ez pedig hosszútávon nagyon jót tehet a csapatnak. Az első két fordulóban két, bajnoki címre is esélyes csapatot sikerült legyőznie a Vasasnak, ám messzemenő következtetéseket még nem szabad levonni. Az csak a későbbi fordulókban derül ki, hogy mire lehet képes ez a csapat.

A szombati program

17.30: Ceglédi VSE – Szigetszentmiklósi TK-Erima

17.30: Soroksár SC – Szeged 2011-Grosics Akadémia

18 óra: Soproni VSE-GYSEV – Kaposvári Rákóczi

19 óra: Gyirmót FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

19 óra: Mezőkövesd-Zsóry – FC Ajka

19 óra: Zalaegerszegi TE FC – Szolnok MÁV-Stadler Rail FC

Olvasói sztorik