NB II

A Vasasnál érzik a siker súlyát

Szanyó Károly vezetőedző számára szembetűnő, hogy nem érez görcsösséget csapata játékában.

Kapcsolódó cikkek

Három sérült hiányzott
A Vasas keretéből pénteken három játékos hiányzott. Gál Mátyás a jövő héten már ismét teljes értékű edzésmunkát végezhet, Kiss Róbert és Preklet Csaba rehabilitációja azonban még nem ért véget.
– Bízom benne, hogy ők is mielőbb a rendelkezésünkre állnak, és akkor mondhatom, hogy megint erősödik a keretünk – vélekedett Szanyó Károly.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jól erősített nyáron a Vasas, és a felkészülés is jól sikerült. A bajnoki rajt igazolja, hogy a Diósgyőr elleni négygólos vereség csak egy kisiklás volt, hiszen azóta két rangadót is nyertek az NB II-ben az angyalföldiek. Előbb a Gyirmót győzték le 2-0-ra, majd – péntek délután – a Siófok otthonában nyertek 5-1-re. Nem csak az eredményesség, hanem a játék minősége is dicséretes, hiszen a játékosok számos szép megoldással örvendeztették meg szurkolóikat.

A lefújás után a csapat együtt ünnepelt a drukkerekkel, majd néhány percig az öltözőben is folytatódott az örömtánc, tehát a foci mellett a hangulat is rendben van. A Rangadó.hu érdeklődésére Szanyó Károly vezetőedző elmondta: játékosai a tavaszi sikersorozat közepette sem szálltak el, és reméli, hogy most sem fognak, hiszen további kőkemény munka vár rájuk.

– Jó idénykezdetről beszélhetünk, vagy egy jó tavasz folytatásáról van szó?
– Amikor idekerültem, a legfőbb szempont számomra az volt, hogy jó csapategységet alakítsak ki, úgy gondolom, ez fél év alatt sikerült. A tavasz utolsó hat meccsét megnyertük, és úgy néz ki, most folytatni tudjuk azt a sorozatot – kezdte Szanyó Károly. – Azt mondom, a Gyirmót elleni győzelemnek most lett igazán értéke, hogy ezt a mérkőzést is meg tudtuk nyerni, és újabb három pontot tudtunk begyűjteni. Természetesen dolgozunk tovább kőkeményen, és törekszünk arra, hogy még gyorsabb és látványosabb legyen a futballunk. Lehet, hogy ez nem fog mindig gólokban megmutatkozni, de bízom benne, hogy a játékunk felfelé ívelő lesz.

– Ilyen szép és eredményes játék után, győztes meccseket követően mennyire hajlamosak elszállni a fiatal játékosok, mennyire nehéz feladat a földön tartani őket?
– Úgy gondolom, már tudják kezelni a helyzetet. Tavasszal is volt egy sikerszériánk, és ott sem szállt el senki, mindenki a földön maradt, mindenki tudta a dolgát és tette a dolgát. Remélem, ez most is így lesz. Jövő vasárnap ismét idegenbe megyünk, Balmazújvárosba, oda is a három pont reményében szeretnénk utazni, ezért a pályán, kilencven perc alatt kell megtenni mindent. Úgy gondolom, a játékosaim abszolút érzik ennek a súlyát, és ami nekem szembetűnő, hogy nem érzek görcsösséget a csapatban, pedig van a vállukon teher. Bár nincs kimondva, hogy egyértelműen fel kell jutnunk, de mindenki nagyon szeretné, hogy újra NB I-es legyen a Vasas.

– A tudatos formaidőzítés köszön vissza a mostani remek teljesítményben?
– Két mérkőzés alapján valóban mondhatom, hogy a formával nincsen problémánk, erőnlétileg szintén nincsenek gondjaink. Egyetlenegy dolog van, amin még javítanunk kell: a játék gyorsasága, gyorsítása, és erre törekszünk hétről-hétre. Sajnos belecsúsznak olyan dolgok, hogy most például három-null után kiengedtünk, akkor már nem a gyorsabb játékra törekedtünk. Ez az, amit én szeretnék javítani, hogy a játékosaim kétszer negyvenöt percen keresztül százszázalékosan koncentráljanak, ami nagyon nehéz feladat, és lehet, hogy itt, a magyar közegben nem lehet megvalósítani, de úgy gondolom, jó úton járunk, hiszen hatvan percig tudtunk koncentrálni.

Olvasói sztorik