NB II

Akarat és hit a Paks-verőknél

A debreceni nevelésű Ludánszki István szerint a biztos védekezés volt az alap az NB III-as csapatnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hatalmas meglepetés volt a Magyar Kupában, hogy a jelenlegi élvonalbeli listavezető Paks csapatát az NB III-as Felsőtárkány 2-1-re legyőzte, ezzel kiejtette. Csertői Aurél, a tolnaiak vezetőedzője elismerően nyilatkozott az ellenfélről, még azt is hozzátette: megérdemelték a továbbjutást. A Paks a Puskás Akadémia otthonában javíthat a bajnokságban, a hevesiek pedig a hétvégén kezdik az NB III Keleti-csoportját.

A Rangadó.hu megkereste Ludánszki Istvánt, a Felsőtárkány védőjét, aki elmondta: hatalmas önbizalmat adhat számukra ez a siker.

– A meccs előtt tudtuk, hogy a Paks nem a legjobb összeállításában játszik. Az eleje nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, mert hamar gólt kaptunk és játékban is felülmúltak minket. Aztán az első félidő vége felé sikerült nagy helyzeteket kidolgoznunk, amiből egyet értékesítettünk is. A második felvonás elején gólt szereztünk, ezzel megfordítottuk az állást, ezután már csak az eredmény tartása volt a csapat célja. Szerencsére ez sikerült is – kezdte Ludánszki István.

– Hogyan készültek a Paks ellen?
– Biztos védekezésből indulva kontratámadásokat próbáltunk vezetni, ez sikeresnek bizonyult, mert ebből szereztük mindkét gólunkat. Ha a meccs végén pontosabbak vagyunk, akkor előnyünket tovább tudtuk volna növelni.

– Mennyire volt nehéz találkozó?
– Úgy gondolom, ki-ki mérkőzést tudtunk játszani. A második félidőre tipikus kupahangulat alakult ki, ami nekünk kedvezett, mert érzésem szerint csapatunk jobban akarta a győzelmet.

– Számoltak-e a győzelemmel a listavezető ellen?
– Úgy léptünk pályára, hogy nem volt veszíteni valónk, hiszen egy NB I-es csapat ellen játszottunk. Az edzőnk is azt kérte, hogy ne legyünk görcsösek, hanem bátran focizzunk. Természetesen szerettünk volna nyerni, és a szerencse is mellénk pártolt. Örültünk a győzelemnek, és önbizalmat ad a hétvégén kezdődő bajnoki meccshez.

– Vannak-e valamilyen célkitűzései a csapatnak az NB III következő szezonjára?
– Szeretnénk minél előrébb végezni a bajnokságban. Ha olyan akarattal és hittel lépünk pályára, mint a Paks ellen, akkor biztos vagyok benne, hogy sok meccset fogunk nyerni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik