NB I

Ezúttal nem lőtt tízet a Fradi

A Ferencváros 8-0-ra győzött a megyei első osztályú Hévíz otthonában az első fordulóban.
Magyar Kupa, 1. forduló
Hévíz SK – Ferencvárosi TC 0-8 (0-6)
Hévíz, 1500 néző. Játékvezető: Szőts
FTC: Jova – Nalepa (Batik, a szünetben), Mateos, Pavlovics, Bosnjak – Nagy Dániel (Nagy Dominik, a szünetben), Kukuruzovics, Csukics, Havojics – Böde (Csilus Á., a szünetben), Lauth. Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Lauth (8., 13., 62.), Kukuruzovics (22.), Böde (27.), Havojics (33., 43.), Csilus Á. (48.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Zala megyei bajnok, de a Vác elleni osztályozón elbukó Hévíz otthonában kezdte idei Magyar Kupa-szereplését a Ferencváros, amelynek keretéből ezúttal hiányzott Gera Zoltán, Dibusz Dénes és Gyömbér Gábor. A fürdőváros stadionja teljesen megtelt a kezdésre, néhányan kint is ragadtak, akkora volt az érdeklődés.

A negyedik percben Kukuruzovics lövését védte a hazaiak kapusa. Öt perccel később Kukuruzovics szögletét Lauth fejelte a kapuba (0-1). A 13. percben ugyanez volt a szereposztás: Kukururovics pontos beadása után Lauth volt eredményes (0-2). A horvát származású svájci légiós nagyon elemében volt: a huszadik percben még védte a lövését a kapus, egy perc múlva azonban két szép csel után betalált (0-3).

A 27. percben Böde Dániel éles szögből átemelt a kapus fölött, a remek mozdulat után a labda a hálóba hullott (0-4). Egy perccel később Böde lőtt mellé kapásból egy beadást, szintén kiszorított helyzetből. A 34. percben Havojics lőtt védhetetlen gólt a tizenhatos vonaláról (0-5). A 42. percben Havojics lövését kivédte Horváth Gábor, de Bosnjak beadása után jobb külsővel már nem hibázott (0-6).

A szünet után Nagy Dominik lapos beadását Csilus Ádám továbbította a kapuba (0-7). Az 54. percben ígéretes hévízi lehetőség maradt ki: Horváth Máté emelt a kapu fölé. A 62. percben Bosnjak szép beadását Lauth lőtte a hálóba (0-8). A 73. percben Mateos megsérült, de mivel már nem volt cseréje a Fradinak, emberhátrányba kerültek a vendégek. A 75. percben Nagy Dominik veszélyes lapos beadása elment keresztben a kapu előtt. A 85. percben Csilus lövését védte Horváth.

Tavaly a Fradi tíz gólt lőtt az első Magyar Kupa-mérkőzésén, a Szekszárd otthonában, és idén is könnyedén eljuthatott volna két számjegyű gólig, de a második félidőben nagyon lazára, kocogósra vette a figurát…

– Jó edzés volt számukra ez a mérkőzés, az első félidőben nagyobb volt a lendület. Sportszerű ellenféllel találkoztunk egy remek pályán, és nagyon sok gólt tudtunk lőni. Saját tapasztalatból tudom, milyen jó egy támadójátékos számára, hogy önbizalmat szerezzen, és belejöjjön ab ba, hogy lehet gólokat gyártani, teljesen mindegy, hogy kis vagy nagy ellenféllel szemben. Sok gólt láttunk, szép gólokat láttunk, teljesen rendben volt ez a meccs számunkra – mondta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

Olvasói sztorik