NB II

Selymes Tibor távozik

A légiósok sem maradnak az NB I-ből kieső klubnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Inkább a Bene Ferenc Akadémiáról kikerülő játékosokra építenék a jövő csapatát az NB I-ből kiesett Kaposvári Rákóczi FC-nél. A klubvezetés szerint ugyanis bizonyos, hogy nem marad ez eddigi vezetőedző, Selymes Tibor, valamint a télen érkezett légiósok is távoznak.

A szerződésükben az élvonalban maradás is opció volt az együttműködés folytatására, de mivel ez nem sikerült, így továbbállhatnak. Illés János tisztában van azzal, a sikeres szerepléshez már tudni kéne, hogy ki lesz az edző és milyen játékosok alkotják a keretet, de ezekre a felvetésekre is a pénzügyi lehetőségek adják meg a választ. Ahogy korábban, most is tervezik, hogy a Bene Ferenc Akadémiáról kerüljenek fel saját nevelésű magyar fiatalok az első csapat keretéhez, de az is egyértelmű, csak a saját forrásokra támaszkodva elérhetetlen lenne a feljutás.

– A klub új főnöksége a város vezetőségével egyeztet a jövőről – idézi Illés Jánost a Rákóczi FC ügyvezető-igazgatóját a sonline.hu. – A megbeszélések témája természetesen az, milyen irányba indulunk el, ám nem kérdés, a terveket, a célokat az határozza meg, milyen anyagi lehetőségek állnak rendelkezésre. Zajlanak az egyeztetések, és úgy tűnik, a gazdasági háttér olyan lesz, hogy reális cél az azonnali visszajutás.