NB II

Bajnokként akarnak feljutni

Rezes László tudta, hogy nem fognak minden meccset megnyerni, de szeretné minél előbb kiharcolni a feljutást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt hétvégén a Balmazújváros otthonába látogatott a listavezető Nyíregyháza az NB II 24. fordulójában. A bajnoki címre és a feljutásra leginkább esélyes nyírségiek 2-2-es döntetlent játszottak idegenben, és zsinórban a harmadik meccsükön maradtak nyeretlenek. Előnyük azonban még így megnyugtató az üldözőkkel szemben, hiszen a Dunaújváros–Siófok meccs is döntetlennel ért véget, és előtte is hullajtottak pontokat a Spartacus riválisai.

A Rangadó.hu megkeresésére az éllovas nyíregyháziak középpályása, a Debrecenből télen érkezett Rezes László elárulta, hogy az utolsó percben kapott gól miatt hagytak ott két pontot Balmazújvárosban.

– Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk a Balmazújváros ellen, hiszen még nem igazán sikerült ellenük nyernünk – kezdte Rezes László. – Az első félidőben voltak helyzeteink, mégis ők szerezték meg a vezetést, de már az első játékrészben sikerült megfordítanunk a meccset. A második félidőben nyomtak, támadtak végig, de nagyobb helyzetet nem tudtak kialakítani, az utolsó pillanatban azonban egy oldalbedobás után betaláltak, és így a kilencvenharmadik percben egyenlítettek.

– Hétmeccses győzelmi széria után most három mérkőzés óta nyeretlenek. Mi történt?
– Tudtuk, hogy előbb-utóbb bekövetkezik, hogy nem tudunk minden mérkőzést megnyerni. Szerencsére olyan nagyon rosszul nem jöttünk ki ezekből a meccsekből, mert a mögöttünk lévő két csapat is bukdácsol. Nem történt változás, a nyolcpontos előnyünk ugyanúgy megvan. Nincs semmi probléma, megyünk tovább, és a következő meccsre koncentrálunk. Szeretnénk minél hamarabb biztosítani azt, hogy felkerüljön a csapat az NB I-be.

– Nem arról van szó, hogy a nagy előny birtokában fejben már kicsit kiengedtek?
– Nem hiszem, mert mindig arról beszélünk, hogy az előnytől függetlenül is minden meccset szeretnénk megnyerni. Bajnokként akarunk felkerülni, nem pedig másodikként, és mindenki azon van, hogy megszerezzük az aranyérmet.

– Pénteken a bombaformában lévő Gyirmótot fogadják. Ha sikerülne nyerniük, a Siófok pedig nem szerez pontot a Békéscsaba otthonában, akkor biztos feljutónak mondhatnák magukat…
– A Gyirmót most sorozatban nyeri a meccseit, és biztosan nagyon jó mérkőzést fognak látni a tévénézők is. Felkészülünk belőlük, aztán mindent megteszünk annak érdekében, hogy hazai pályán győzelmet tudjunk ünnepelni. Nem lesz egyszerű a Siófok dolga Békéscsabán, de mi nem foglalkozunk a többi csapattal. Saját magunkkal foglalkozunk, minden meccset meg akarunk nyerni. A következő a Gyirmót elleni lesz, és szeretnénk győzelmet ünnepelni.

Olvasói sztorik