NB II

Bajzát-dupla a Zetének

A listavezető Nyíregyháza 3-0-ra nyert a Zalaegerszeg ellen az NB II 21. fordulójának nyitómeccsén.
NB II, 21. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Zalaegerszegi TE FC 3-0 (1-0)
Nyíregyháza, 500 néző. Játékvezető: Böcskei
Nyíregyháza: Ovszijenko – Ulvicki, Gengeliczki, Polényi, Jánvári – Huszák T. (Kis R., 86.), Sándor I. (Máté J., 89.), Törtei, Rezes – Pákolicz (Kákonyi, 77.), Bajzát. Edző: Lucsánszky Tamás
ZTE: Vlaszák – Kocsis A., Kovács G., Bogunovics, Nagy Z. – Sluka, Holdampf (Horváth V., 79.) – Frizoni, Grbics (Kovács L., 85.), Hajdú N. – Tanque (Babati, 73.). Edző: Lendvai Miklós
Gólszerzők: Bajzát (14., 78.), Sándor I. (85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaktól a beteg Balogh Jánoson kívül Patály János, Szokol Zsolt, Paku Roland, Reznek Donát és Molnár Marcell is hiányzott. A vendégeknél az eltiltott Preklet Csaba, valamint a sérült Vittman Ádám és Simonfalvi Gábor nem játszhatott.

A zalaiak némi meglepetésre támadólag léptek fel, mezőnyfölénybe kerültek, és kis túlzással letáboroztak a nyírségiek kapuja előtt. Akad egy-két ígéretes kezdeményezésük, de komoly helyzetig nem jutottak.

A nyíregyháziak a 14. percben léptek először a Zalaegerszeg tizenhatosán belülre, Pákolicz lövését még blokkolták a vendégek, de fél perccel később Bajzát Péter kísérlete megpattant Holdampf Gergő lábán, és a hálóba vágódott (0-1). Ezzel varázsütésre megváltozott a játék képe, és a listavezető átvette az irányítást. A huszadik percben Pákolicz lövését biztosan fogta Vlaszák. Két perc múlva egy hazai szögletet követően Bajzát nagyszerű fejesét Vlaszák bravúrral védte. A 27. percben Rezes László sarkazását fogta a vendégek kapusa.

A folytatásban is a nyíregyháziak akarata érvényesült, de számottevő helyzetet nem tudtak kialakítani. A hajrá nem hozott izgalmakat, ennek megfelelően több gólt sem született.

A szünet után egy szabadrúgás után Huszák Tamás négy méterről a kapufa mellé fejelt. Ezután rendkívül ellaposodott, eseménytelenné vált a meccs. A 71. percben Rezes László feldobta magát a tizenhatoson belül Kocsis Adrián mellett, a játékvezető pedig tévesen büntetőt ítélt. A sors egy percen belül igazságot szolgáltatott, mert Sándor István lövését Vlaszák Géza bravúrral védte. A szöglet után Sándor újabb kísérletét is hárította a zalaiak tapasztalt kapusa. A 76. percben egy pontos beadás után Bajzát öt méterről lőtt, de Vlaszák lábbal védett.

Két perccel később Ovszijenko kirúgása után Kákonyi két védő szorításában az alapvonalig kísérte a labdát, a beadása pedig olyannyira jól sikerült, hogy Bajzát kapából a hálóba lőtt (2-0). A 85. percben a büntetőt hibázó Sándor István távolról javított, és szabadrúgásból megszerezte csapata harmadik gólját – ezt Vlaszák elnézte (3-0). A legvégén Rezes találta telibe a keresztlécet.

A hazaiak döntő fölényben játszottak, és kis túlzással akkor lőttek gólt, amikor akartak. A Nyíregyháza továbbra is százszázalékos a bajnokságban az idei naptári évben, és újabb fontos lépést tett az élvonal felé. A ZTE viszont még mindig nyeretlen 2014-ben…

– Nem volt túlságosan nagy iramú a mérkőzés, és a kapuk is keveset forogtak veszélyben, inkább mezőnyjáték folyt a pályán. Egy szerencsésnek mondható lövéssel szerzett vezetést a Nyíregyháza, utána pedig volt egy nagyon nagy bravúrja a ZTE kapusának, ezzel le is lehet zárni az első félidőt. A második felvonásban felőrölte ellenfelét a házigazda, kimaradt a tizenegyes, de utána jöttek az újabb gólok. Megérdemelt győzelmet aratott a Szpari, bár nem volt olyan nagy iram, amilyenre a közönség számított. A legfontosabb a három pont, hiszen ezzel a Nyíregyháza tartja a távolságot az üldözőkkel szemben – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza egykori kiváló játékosa.

Edzői értékelések

Lucsánszky Tamás, Nyíregyháza: – Érett játékkal felőröltük az ellenfelet, és megérdemelten nyertünk. Természetesen szóba került már a bajnoki cím, de mindig a következő mérkőzéssel foglalkozunk, és ez most is így lesz.

Lendvai Miklós, ZTE: – A támadójátékunk az utóbbi néhány mérkőzés alapján nem elég hatékony, és nagyon hiányzik a csapatunkból Vittman Ádám. Engem ezen a meccsen jobban zavart, hogy nem nőttünk fel eléggé a feladathoz. Eljöttünk a bajnokcsapathoz, és az első, valamint a második gólt szörnyű egyéni hibákból kaptuk, nem koncentráltunk eléggé. Van mit dolgoznunk, és fel kellene nőni a feladathoz. Ha valaki magasabb szinten szeretné folytatni, akkor mentálisan is erősnek kell lenni. Sérüléshullám és sárga lapok miatt nem vagyunk sokan, de nem keressük a kifogásokat. Remélem, egyszer végre már lesz egy stabil csapatunk. Az első félidőben több pozitívumot láttam, szerintem megvan az a stabilitása a csapatnak, amire szükségünk van, és amiből lehet a későbbiekben építkezni, viszont az apró hibákon – amelyek kinövik magukat nagyobb, súlyosabb hibákká – nagyon sokat kell javítani, de lehetséges, hogy tapasztalat, és sok-sok mérkőzés kell hozzá. Csak az a baj, hogy nincs rá idő!

A 21. forduló további programja

Március 29. szombat

15 óra: FC Tatabánya – Kisvárda-Master Good

15 óra: Szigetszentmiklósi TK-Erima – FGSZ Siófok

15 óra: Kozármisleny FC – Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC

15 óra: FC Ajka – Gyirmót FC

15 óra: Dunaújváros PASE – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

15 óra: Békéscsaba 1912 Előre FC – Soproni VSE-GYSEV

15 óra: Vasas FC – Ceglédi VSE

Olvasói sztorik