NB II

A névjegyét már letette

A másfél évvel ezelőtti kupameccsen az ősi rivális Debrecen ellen győztes gólt szerző Benkő Balázs az élvonalba vágyik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előző szezonban a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Nyíregyháza hazai pályán 3-2-re legyőzte az élvonalbeli Debrecent. A vendég DVSC a 89. percben még vezetett, de Kuti Krisztián öngóljával és Benkő Balázs szöglet után szerzett találatával fordítani tudott a Spartacus. A fiatal védő azzal a győztes góllal robbant be a köztudatba, azóta viszont keveset lehetett róla hallani.

„A közelmúltban elkezdtünk együtt dolgozni Balázzsal. Én nyíregyházi lévén többször megnéztem mérkőzéseken, két hónapig ismerkedtünk, nem csak, mint játékos, hanem mint személyiség is. Egyértelműen nagyon alázatos a futball iránt, stabil játékos szeretne lenni az NB II-ben vagy az NB I-ben, ez a célja. Kovács Bálint kollégám kiegészítő edzésgyakorlatokkal segíti, Balázs elmondása szerint határozottan érzi a fejlődést, én pedig táplálkozási tanácsokkal látom el” – mondta az AFCK menedzseriroda részéről Petercsák Balázs.

A Rangadó.hu megkeresésére Benkő Balázs kifejtette, hogy szeretne olyan helyen futballozni, ahol növelni tudja a felnőtt meccsei számát, de ehhez még sok munka kell.

– Hogyan emlékszik vissza másfél év távlatából arra a kupameccsre?
– Akkoriban kezdtem bekerülni a csapatba. Az a meccs nagyon jól sikerült, a gólom sokat jelentett a szurkolóknak, és nekem is nagyon jól esett. Sokan megismertek azáltal, és gratuláltak. Eddigi pályafutásom legjobb meccse volt, hiszen sok néző előtt, jó hangulatban játszottunk, és belekóstolhattam a felnőtt futballba – kezdte Benkő Balázs.

– Mi történt az elmúlt másfél évben?
– Azóta a csapat átalakult, sőt már kétszer is kicserélődött a keret, edzőváltás is történt, én pedig csak a Ligakupában kaptam szerepet, valamint edzőmérkőzéseken. Bajnokin még nem léptem pályára ebben a szezonban, viszont az U21-ben rendszeresen játszom, mostanság jó formában vagyok, az utóbbi két mérkőzésen gólt is szereztem.

– Milyenek a kilátásaik a tavaszi bajnoki hajrára?

– A szezon felénél a második helyen fordultunk, de az elmúlt hét meccsünk közül csak egy döntetlenünk volt, a többit elveszítettük, ez nagy visszaesés. Átalakították a bajnokságot, az U21 és az U17 eredményei a végén együtt számítanak. Bajban vagyunk, mert kiesőhelyen állunk, össze kéne kapnunk magunkat, és az őszi formánkat kellene hoznunk. Bízom benne, hogy sikerülni fog visszatérni arra az útra, hiszen akkoriban volt egy tizenkét meccsből álló veretlenségi sorozatunk.

– Mit szól az NB II-es csapat remek szerepléséhez?
– Úgy gondolom, a feljutás nem foroghat veszélyben, és a bajnoki cím sorsa is eldőlni látszik, annak ellenére, hogy az utóbbi három mérkőzését nem tudta megnyerni a csapat. Nagyon örülnék, ha újra NB I-es lenne a Nyíregyháza. Nagyon jó a közösség, ennek tudható be a siker. Nem mindig játszik jól az együttes, de legtöbbször mégis sikerül győznie.

– Mi várhat önre a közeljövőben?
– Szeretnék több lehetőséget kapni felnőtt szinten, akár Nyíregyházán, akár máshol az NB II-ben vagy az NB I-ben, ezért is vettem fel a kapcsolatot az AFCK-val. Remélem, tudnak segíteni, ha távoznom kell. Bízom benne, hogy sikerül olyan helyre szerződnöm, ahol tudom növelni a felnőtt meccseim számát, mert az élvonal a célom, ott szeretnék futballozni, persze tudom, hogy ehhez sok munka kell még.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik