NB II

Edzőváltás történt Balmazújvárosban

Az NB II-es csapatnál Híres Gábor helyét Pajkos János szakmai igazgató vette át. Frissítve!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztály hatodik helyén álló Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttesének vezetősége megköszönte eddigi munkáját, és elköszönt a csapat vezetőedzőjétől, Híres Gábortól.

A tréner tavaly a Keleti-csoport negyedik helyéig vezette együttesét, kiharcolva ezzel az egycsoportos NB II-ben való indulás jogát. Idén szintén a negyedik pozícióban zárták az őszt az újvárosiak, akik bár kissé gyengébben kezdték a tavaszt, és szombaton hazai pályán 3-0-ra kikaptak a Békéscsabától, még mindig a hatodikok a pontvadászatban.

Az elnökség állítólag úgy gondolja, nagyon gyengén muzsikál a gárda, és innen egyenes út vezet a kieséshez – írja a haon.hu.

FRISS:

A menesztés okairól, körülményeiről Dr. Tiba István polgármester, klubelnök a balmazfoci.hu oldalon elmondta, azért váltottak edzőt, mert a hazai meccseiken a nézők bosszankodtak.

– Ennek az oka a tavaszi mérkőzéseken nyújtott teljesítmény, s ezek összbenyomása volt. A szombati, Békéscsaba elleni null-három már csak betetőzése volt ennek – kezdte Tiba István. – Annak idején azért is vállaltuk az NB II-es szereplést, mert a labdarúgás, mint a legnépszerűbb sportág jelentős közösségformáló erővel bír, és erre a mi városunknak is szüksége van. A hazai mérkőzéseink olyan találkahelyek, ahová a szurkolóink szórakozni jönnek, ahol ha csak másfél órára is, de elfeledkeznek a saját hétköznapi problémáikról. Viszont azt kellett tapasztalni a tavasszal, hogy a meccsekre kilátogató hat-nyolcszáz ember rendszeresen bosszankodik, mert az ellenfél többet fut, lelkesebb a mieinknél. Szombaton sem az volt a gond, mert kikaptunk három-nullra, hanem az, ahogyan ez történt. Korábban voltak olyan meccseink – például amikor a Honvéd II ellen null-kettőről egyenlítettünk, vagy a Sopron elleni három-három esetében –, amelyeken hiába nem nyertünk, de a közönség díjazta a játékosaink odaadását. Azonban az utóbbi időben azt látta a közönségünk – hallom, mert köztük ülök –, hogy az ellenfél jobban akarta a sikert, s a mieink nem futottak eleget, nem csúsztak-másztak a pályán, mint ahogyan különben a szurkolóink teszik ezt, nap mint nap a talpon maradásért az életben. Nem szeretnénk abba hibába sem esni, hogy ha a most következő három nagyon nehéz mérkőzés – idegenben a Vasasnál és Zalaegerszegen, valamint itthon a Nyíregyháza ellen –, elmegy, akkor pánik lenne, és az azt követő nyerhetőbb meccseken pedig ez bénítana bennünket.

A klubelnök elmondta, hogy a váltás nem közös megegyezéssel, hanem felmentéssel történt, amelyre a szerződés egyik pontja lehetőséget adott. A hátralévő nyolc fordulóban Pajkos János szakmai igazgató fogja pótolni Híres Gábort. Ő jól ismeri a játékoskeretet, megfelelő képesítéssel és tapasztalattal is rendelkezik ehhez. A végleges megoldásra még nincs jelöljük.

Olvasói sztorik