NB II

Idegenben tarolt az Előre

Az NB II 22. fordulójában Balmazújváros–Békéscsaba 0-3.
NB II, 22. forduló
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Békéscsaba 1912 Előre FC 0-3 (0-0)
Balmazújváros, 500 néző. Játékvezető: Nagy R.
Balmazújváros: Mester – Vachtler, Bakos (Privigyei, 52.), Papp F., Németh Á. – Nagy R., Kónya, Szőllősi F. (Mokánszki, 76.), Demjén – Vólent (Oláh G., 65.), Belényesi. Edző: Híres Gábor
Békéscsaba: Póser (Szólik, 89.) – Vozár, Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. – Károly B. (Gajdos Zs., 60.), Tölgyesi, Bagi (Albert I., 73.), Lucas – Pantovics, Prasler. Edző: Komjáti András
Gólszerzők: Pantovics (53.), Károly B. (59.), Gajdos Zs. (65.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tabella élmezőnyében tanyázó Balmazújváros vendégek volt a Békéscsaba, amely sok jóra nem számíthatott, végül mégis fölényesen nyert.

A 13. percben Károly Bálint lépett ki a védője mellett, majd 14 méterről Mester kapusba lőtte a labdát. Az első félidő második felében rákapcsolt a vendégcsapat, Bagi kétszer is távolról lőtt kapura. Előbb az oldalhálóba került a labda, majd a hazai védők blokkolták a lövést. A 39. percben Lucas ugratta ki Károly Bálintot, akinek 13 méteres kísérletét Mester bravúrral védte.

Az 54. percben Prasler tört előre, majd húsz méterről kapura lőtt, Mester óriási bravúrral ütötte szögletre a labdát a bal felső sarok elől. Lucas ívelte középre a sarokrúgást, a védők kifejelték, Pantovics 21 méterről, középről, egy pattanás után nagy erővel a jobb felső sarokba lőtt (0-1).

Az 59. percben Károly Bálint ügyes csellel elfektette a csereként beállt, Privigyeit, majd becsapta a becsúszni akaró Papp Ferencet is, és kilenc méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-2).

Az 64. percben Pantovics 17 méteres bombáját Mester csak kiütni tudta, a labdára a csereként beállt Gajdos Zsolt csapott le, és 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-3).

A hazaiak kezdtek jobban, az első tíz percben több szögletet is rúgtak. Az első negyedóra végén eleredt az eső, ami csúszóssá tette a pálya talaját. A folytatásban a középpályán folyt a játék, elég sok volt a hiba. A félidő utolsó harmadában fölénybe került az Előre.

A fordulás után a lila-fehérek kezdeményeztek többet, és az 54. percben megszerezték a vezetést. A folytatásban a vendégek hamar eldöntötték a találkozó sorsát, előbb Károly Bálint remek egyéni akció után növelte az előnyt, majd a csereként beállt Gajdos Zsolt is betalált. Biztos vezetésük tudatában a csabaiak tartották az eredményt, de a kontráikban mindig ott volt a gólveszély. A hajrában a korábban Békéscsabán játszó, ezúttal csereként pályára lépő Oláh Gergő lőtt harminc méterről kapura, de a labda elkerülte a vendégek kapujának jobb sarkát. Az utolsó percben Póser kapus megsérült, helyére a fiatal Szólik Tamás állt.

A tabella élmezőnyében tanyázó két együttes rangadóján a második félidőben remek támadásokat vezető Békéscsaba ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten győzött, és megerősítette negyedik helyét – tudósított a beol.hu.

Edzői értékelések

Híres Gábor, Balmazújváros: – A jól játszó Békéscsaba ilyen különbséggel is megérdemelten nyert.

Komjáti András, Békéscsaba: – Örülök, hogy folytatni tudtuk jó idegenbeli sorozatunkat. A játékosok igazi csapatot alkottak, volt néhány kiemelkedő egyéni teljesítmény, ennek köszönhető a győzelmünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik