NB II

Egyik csapat sem nyert

Az NB II huszadik fordulójában: Balmazújváros–Ajka 1-1.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 20. forduló
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – FC Ajka 1-1 (1-0)
Balmazújváros, 800 néző. Játékvezető: Karakó
Balmazújváros: Szalma – Vachtler, Bakos, Forgács, Bokros – Sárközi (Nagy R., 59.), Müller (Szőllősi, 70.), Kónya, Virágh – Demjén, Belényesi (Vólent, 70). Edző: Híres Gábor
Ajka: Tulipán – Gunther, Jagodics, Pákai, Fodor – Horváth, Sipos (Dóczi, 85.), Hanzl (Mihalecz, 77.), Lattenstein (Rajos, 73.) – Sowunmi, Major. Edző:Jákli Péter
Gólszerzők: Virágh (tizenegyesből 18.), illetve Pákai (59.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II huszadik fordulójában a negyedik helyezett Balmazújváros az ötödik helyen álló Ajka csapatát fogadta.

A mérkőzés első helyzetére 17 percet kellett várni: Belényesi Miklóst a tizenhatoson belül Fodor buktatta. A játékvezető büntetőt ítélet, Virágh Aladár pedig nagy erővel a kapu közepébe bombázott (1-0).

A harmincadik percben Belényesi 11 méterről, éles szögből leadott lövését kiütötte Tulipán. A szöglet után a vendégvédelem elszámolta magát, a labda Sárközihez került, aki 15 méterről fölé lőtt. Az első félidő után megérdemelten vezetett a Balmazújváros, mert sokkal többet kezdeményezett, mint az ajkai gárda.

A második félidő is balmazújvárosi helyzettel kezdődött. Az 54. percben Müller lőtt kapura 25 méterről, de a labda centikkel elment a bal felső sarok mellett. Az 59. percben megrázta magát az Ajka: Major egy finom csellel elvitte Szalma Pál mellett a labdát, de lövését a gólvonalon álló Vachtler blokkolni tudta. Néhány másodperccel később egyenlített a vendégcsapat: Gunther szöglete jól kanyarodott be, megtalálta a középen mindenkit túlugró Pákai Gergőt, aki nyolc méterről, nagy erővel, egy védővel a nyakán a léc alá fejelt (1-1).

Az egyenlítő gól után sebességet váltott a Balmazújváros. A 61. percben Virágh kísérletét Tulipán hatalmas bravúrral hatástalanította. A 71. percben Nagy Róbert jobb oldali szólója után a kapujából kilépő Tulipán el tudta halászni a labdát előle.

A második félidőben is a Balmazújváros irányította a játékot, de nem tudta gólra váltani a helyzeteit, míg az Ajka jószerivel az első valamirevaló lehetőségéből betalált. Erre mondják, hogy a büntetett a futball, mert a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat – tudósított az onlajnok.com.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik