NB II

„Nagyon szívesen maradnék”

Hajdú Norbert szerződése nyáron lejár, de rutinjával továbbra is segítené a ZTE-t, hogy visszajusson az első osztályba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az utóbbi hónapokban nem volt könnyű a zalaegerszegi futballisták élete. A nagy múltú csapat bukdácsolt a másodosztályban, ráadásul a klub anyagi háttere sem volt biztosított, így a bérelmaradások és a feljelentések mellett kis túlzással minden járt a futballisták agyában, csak a futball nem.

Márciusban azonban megoldódtak a Zalaegerszeg háttérproblémái, így ismét elkezdték építeni a csapat jövőjét. A Rangadó.hu megkeresésére a kék-fehérek egyik legrutinosabb játékosa, Hajdú Norbert elmondta, hogy nyáron lejár a szerződése, de szívesen maradna Zalaegerszegen.

– Milyen a hangulat most Zalaegerszegen?
– Szerintem most minden a legnagyobb rendben van. Kicsit felszabadultabbak vagyunk. Igaz, hogy az eredmények még nem jönnek, de nagyon fiatal a csapat – mondta Hajdú Norbert.

– A sok fiatal miatt szerepelnek gyengébben?
– Nem feltétlenül. Sok játékos csatlakozott a csapathoz, és még nem értünk össze. Ebben a fiataloknak is szerepük van, de összességében nem vagyunk még egyben.

– A problémák megoldódni látszanak. Most már csak a futballal kell foglalkozniuk?
– Mi mindig is csak a futballal foglalkoztunk. Remélem, ezután már csak az eredményeinkről kell beszélnünk.

– A csapat vezetőedzőjével, Lendvai Miklóssal milyen a közös munka?
– Szakmailag és emberileg is a csúcsok csúcsa. Rendkívül felkészült szakember. Kevés ilyen edzővel találkoztam pályafutásom során. Ugyanolyan fanatikus edzőként is, mint játékosként volt, és ez átragad a csapat futballistáira. Ez nagy segítség, pláne egy ilyen fiatal együttesnek.

– Most, hogy rendeződött a háttér, új célokat is megfogalmaztak?
– Nyilván idén már nem lehet cél a feljutás, de próbálunk minden meccset megnyerni. Fontos, hogy akik csatlakoztak hozzánk, azok lássák, hogy Zalaegerszeg egy más szint. Úgy gondolom, ezt érzik, és jó úton haladnak. Az első feladat, hogy felépítsünk egy igazán jó csapatot.

– Futballozott Újpesten és csapatkapitány volt a Honvédban. Miért döntött utána a Zalaegerszeg mellett?
– Kétezer-kilencben már voltam itt egyszer, csak akkor még NB I-es volt a csapat. Nagyon szerettem itt játszani, és a nézők is kedveltek. Érkezett egy olyan megkeresés, hogy segítsek visszajuttatni a ZTE-t az első osztályba. Számomra ez egy nagy kihívás volt, és szívesen tértem vissza Zalaegerszegre.

– Akkor ez a kihívás még mindig hajtja előre?
– Természetesen. Bár nyáron lejár a szerződésem, és nem tudom, mit hoz a jövő. Még nem tárgyaltunk, mert a vezetőségnek most nagyon sok munkája van, de gondolom, majd megkeresnek, ha szeretnék, hogy maradjak.

– Szívesen maradna, vagy esetleg visszavágyik az NB I-be?
– Nagyon szívesen maradnék, mert hosszútávon tényleg az a cél, hogy újra NB I-es legyen a csapat, és ebből szeretném kivenni a részemet.

– A csapat rutinos játékosainak, mint Vlaszák Géza, vagy, ön milyen szerepük van?
– A jó játék mellett próbálunk utat mutatni a fiataloknak. Szeretnénk megmutatni nekik, milyen a profizmus, hogyan kell felállni, amikor nem sikerülnek a dolgok. Mind edzéseken, mind meccseken próbáljuk jó irányba terelni a fiatal tehetségeket.

Olvasói sztorik