NB II

„Nagy ajándék lenne”

Urbin Péter számára az elmúlt tíz év munkája lenne megkoronázva, ha csapatával feljutna az élvonalba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagyhalat fogott a téli szünetben a Dunaújváros csapata, amely leigazolta az NB II góllövőlistájának vezetőjét. Hiába játszik rendkívül eredményesen az éllovas Nyíregyháza kiváló csatára, Bajzát Péter, még ő sem képes utolérni Urbin Pétert, aki ősszel a Balmazújváros színeiben 15 találatig jutott, és már a DPASE csapatában is eredményes volt négyszer. Bár az újrakezdés nem sikerült valami jól az újvárosiaknak, két pontot még mindig megőriztek a Siófokkal szembeni előnyükből.

A DigiSport televízió reggeli műsorában a klubhoz télen csatlakozó Urbin Péter elmondta, hogy az NB I-ben szeretne játszani, de akkor sem búslakodik, ha idén nem jön össze a feljutás.

– Azért igazoltam Dunaújvárosba, mert szeretnék az NB I-ben játszani. A vezetők nagyon türelmesek velünk, és az a cél, hogy két-három éven belül sikerüljön a feljutás. Ha idén nem sikerül, akkor jövőre újra megpróbáljuk – kezdte Urbin Péter.

– Mivel győzte meg önt a Dunaújváros? Mi volt az első benyomása?

– Már ellenfélként is szimpatikus csapat volt számomra, hasonló futball játszott, mint a Balmazújváros. Télen megkerestek, és végtelenül nyugodtan, higgadtan vázolták a terveiket, amelyekről úgy gondoltam, hogy találkoznak az én terveimmel. Jeleztem a balmazújvárosi vezetők felé, hogy szeretnék előrelépni a karrieremben, és ha van rá mód, akkor támogassanak ebben. Így sikerült átigazolnom Dunaújvárosba.

– A terveit tekintve három év múlva hogy képzeli el magát?
– Szeretnék az NB I-ben játszani. Idén leszek harminc éves, és eddig tízszer léptem pályára az élvonalban, kilencszer a Diósgyőr, egyszer a DVSC színeiben. Tíz év NB II-es játék után nagy ajándék lenne. Az elmúlt tíz év munkája ezzel lenne megkoronázva.

– Könnyű volt beilleszkedni a közösségbe és a játékrendszerbe?
– A közösséggel abszolút nem volt problémám, nagyon jó társaságba kerültem. Hasonló futballt játszunk, mint az előző csapatom. Szerkezetben kicsit más, de a lényege ugyanaz, és emiatt könnyű volt beilleszkednem. A tél folyamán azért voltak nehezebb pillanatok, de szerencsére úgy néz ki, hogy formába lendültem.

– Négy gólnál jár már. Mennyit ígér még?
– Nem szeretnék ígérgetni. Bízom benne, hogy minél többet sikerült majd szereznem, aztán majd kiderült, hogy mire lesz elég.

Olvasói sztorik