NB I

Mesterlövészek remek bemutatkozása

Urbin Péter kettő, míg Hamar Ádám három góllal tette le a névjegyét új csapatában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Urbin Péter ősszel még a Balmazújváros házi gólkirálya volt, tavasszal viszont már a feljutásra is esélyes Dunaújváros színeiben ostromolhatja az ellenfelek kapuját. A 29 éves támadó 15 gólt szerezett a másodosztály őszi időszakában, és úgy néz ki, hogy az új állomáshelyére is magával vitte a góllövőcipőjét. A Rangadó.hu megkeresésére Urbin Péter beszélt a Kecskemét ellen 3-0-ra megnyert edzőmérkőzésről, amelyen kétszer volt eredményes, és szót ejtett a feljutásért vívott harcról is.

– Most kezdtük el a felkészülést, így éreztük még a lábunkban a fáradtságot a találkozó közben – mesélte Urbin Péter. – Kissé nehéz volt a talaj, de egy jó iramú meccset játszottunk, ahol szép támadásokat is sikerült vezetnünk. Szerencsére nyertünk három góllal a Kecskemét ellen, úgyhogy a találkozó után mindenki nagyon boldog volt. Az első gólomat szöglet után fejeltem be, míg a második találat egy ziccer volt. Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Az volt a célom, hogy olyan helyen futballozhassak, ahol komoly tervek vannak a jövőre nézve, így mindenképpen jó klubhoz kerültem. Bízom benne, hogy nyáron valóra válnak azok az álmok, amiket szeretnénk elérni.

Aki ennyire eredményes, annak nyilván a legmagasabb osztály lebeg a szeme előtt, így a támadó 29 évesen valóra válthatná az álmát, és meg sem állna az NB I mezőnyéig.

– Nem titkolom, azért szerződtem ide, hogy az NB I-ben futballozhassak, de mivel első osztályú ajánlatom nem volt, így nagyon megörültem, hogy egy olyan csapatnál játszhatok, amelyik esélyes a feljutásra. A vezetők azt mondták, két éven belül kell feljutnunk, de mivel már most is jó helyen állunk a tabellán, így személy szerint csalódott lennék, ha nem sikerülne – mondta Urbin Péter, a Dunaújváros friss szerzeménye.

Az ősszel még az első osztályú Mezőkövesdben szerepelt a kiváló csatár, Hamar Ádám, de egy makacs sérülés miatt csupán egy bajnoki mérkőzésen léphetett pályára. Két és fél évet töltött a borsodiaknál, aktív részese volt a feljutásnak, karácsony előtt mégis közölték vele, hogy nem számítanak rá.

A 27 éves játékosnak gyorsan sikerült új klubot találnia, mégpedig egykori sikerei színhelyére, az NB II-es Szolnoki MÁV csapatába tért vissza, amelyben 2003 és 2007 között már focizott. Minden adva van, hogy egy újabb sikeres időszak vegye kezdetét, mivel hétvégén mesterhármast lőtt a Putnok ellen 3-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen.

– Nagyon örültem neki, hogy négy hónap kihagyás után, egy új csapatba így sikerült visszatérnem a pályára. Élveztem minden pillanatát a mérkőzésnek, bár ezt a kihagyást fizikálisan is érzem, és még a játékom sem volt az igazi – mondta a Rangadó.hu megkeresésére Hamar Ádám. – Nagyon jók a benyomásaim. Remek a társaság és úgy érzem sikerült magam elfogadtatni. Nem szoktam kitűzni olyan célokat, amiben meghatározom, hány gólt szeretnék lőni. Szeretnék tavasszal minél többet játszani, és jó lenne segíteni a Szolnokot. Az a legfontosabb, hogy minél boldogabb legyek a pályán és élvezzem a játékot.

Olvasói sztorik