NB II

„Nyerni szeretnénk, nem számolgatni”

Böőr Zoltán szerint a Siófok elleni rangadó lehet a tavaszi kulcsmeccs az NB II-es DPASE számára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Dunaújváros osztályozón került fel az NB II-be, így újoncként nagy dobásnak számít, hogy a második helyen áll a bajnokságban. A téli szünetben hét pont volt az előnye a harmadik helyezett Siófokkal szemben, de nem kezdte jól a tavaszi idényt, így a balatoniak két pontra felzárkóztak.

A DigiSport televízió hétfő reggeli műsorában a DPASE rutinos, korábbi válogatott játékosa, Böőr Zoltán mesélt tavaszi várakozásairól, és azt is elmondta, hogy mostanság már jobban készülnek rájuk az ellenfelek, megpróbálják a támadásfelépítésüket megakadályozni.

– Céljuk az NB I?
– Eredetileg a célunk a biztos bennmaradás volt, és valószínűleg ez már meg is van. Igazából hosszútávon építkezik a klub, és nem kimondottan az NB I a cél, de természetesen ha lehet, akkor jussunk fel. Nincs azonban nyomás a klubon és a csapaton, hogy mindenáron fel kell jutni – mondta Böőr Zoltán.

– A háttér készen áll arra, hogy akár jövőre az élvonalban szerepeljenek?

– Ebben nem vagyok illetékes, de nem lesz probléma, ha arról lenne szó, hogy a jelenlegi pozíciónkat megtartanánk, és feljutnánk az első osztályba. Vannak rajtam kívül is olyan játékosok a csapatban, akik jóval harminc felett járnak, és a mi esetünkben nagyon fontos, hogy ebben az évben sikerüljön a feljutás. Most jutottunk fel, és ez a csapat másfél-két éve van együtt, így azért óriási elvárás a feljutás. A tavasszal már készülnek belőlünk az ellenfelek, úgyhogy épp elég nyomás van rajtunk a részükről, és a vezetők szeretnék ezt a nyomást levenni rólunk.

– Komoly NB I-es és válogatott múlttal milyen fantáziát látott a csapatban, amikor odakerült?
– Nagyon sorsszerűnek tartom a dunaújvárosi karrieremet, hiszen a vezetőkkel való személyes beszélgetés annyira meggyőző volt, hogy egy idő után nem volt kérdéses, hogy ott a helyem. Szerencsére az idő bizonyította is, hogy jó helyre kerültem.

– Mi volt ennyire meggyőző?
– Nagyon hiteles volt a mentalitás és a hozzáállás úgy, hogy igazából még nem bizonyítottak a magyar futballban. Természetesen kicsit lutri volt, de amit és ahogy mondtak, az nekem teljesen meggyőző volt. Az élet döntésekből áll, és én úgy döntöttem, hogy odaigazolok. Szerencsére jó döntésnek bizonyult.

– Nehezebb lesz a tavasz, mint az ősz?
– Ősszel úgy fogadtak minket, mint egy újonc csapatot, és bátran játszott mindenki ellenünk. Most már jobban készülnek ránk, megpróbálják a támadásfelépítésünket megakadályozni, és jobban megszervezik a védekezést ellenünk. Kreatív csapat vagyunk, úgyhogy elég sok mindenre figyelni kell. Készülnek ránk, és ez tőlünk jóval több munkát igényel a hétköznapokban, hiszen nekünk is jobban fel kell készülnünk az ellenfelekből.

– Miket tart a csapat legfontosabb erényeinek?

– Mindenképp az egységet mondanám elsőként. Az ősszel is sokmozgásos focit játszottunk már, de akkor klasszikus befejezőcsatár nélkül. Urbin Péter érkezésével most lett csatárunk, és ez gólok formájában is látszik. Így aztán nagyon bővült a variációs lehetőségünk, és ez megkönnyíti a mögötte játszó támadók dolgát. Az egységünk megmaradt, és játékban is előre tudunk majd lépni folyamatosan.

– Igazi veteránként hogyan képzeli el magát néhány év múlva?
– Természetesen az NB I-ben, hiszen ez is volt a célom, amikor két évvel ezelőtt ideigazoltam. A mai napig tartom magam olyan játékosnak, aki tud az élvonalban játszani. A Dunaújváros színeiben szeretnék az első osztályban szerepelni, és itt is szeretném befejezni a futballt. Sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, de már a vezetőknek is jeleztem, hogy szeretném Dunaújvárosban befejezni a karrieremet. Remélhetőleg így is alakul majd, a lehető legnagyobb sikerekkel.

– Melyek lehetnek a tavaszi kulcsmeccsek a feljutás szempontjából?
– A Siófok elleni meccs mindenképp, hiszen ott vannak a nyomunkban. Van egy aranyszabály, hogy mindig a következő meccsre kell koncentrálni. Ez közhely, de tényleg így van, hiszen jóval összeszedettebb a mezőny. Az ősz után már mindenki tudja, hogy a másik csapatok mire képesek. Az első két forduló nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, így a Siófok ránk jött. A siófoki meccs fontos lesz, de nyerni szeretnénk, nem számolgatni.

Olvasói sztorik