NB II

Mindenki kellően koncentrált

Böőr Zoltán négy góllal segítette továbbjutáshoz csapatát a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Magabiztos sikerrel lépett tovább a Magyar Kupa harmadik fordulójából az NB II-es Dunaújváros PASE. Az együttes a Zala megyei első osztályú Hévíz gárdájához látogatott, és bár a meccs elején hamar hátrányba került, fokozatosan felőrölte ellenfelét, így végül 7-1-es sikert aratott.

A találkozón mesternégyessel vezette győzelemre csapatát Böőr Zoltán. Az egykori 21-szeres válogatott támadó a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, nagyon figyeltek arra, hogy végig koncentráljanak, ezért sikerült ilyen eredményt elérni.

– Ennyire könnyű meccs volt a Hévíz elleni?
– Az elején vezetést szerzett a Hévíz, próbált kibontakozni – emlékezett vissza Böőr Zoltán. – Azonban ahogy telt az idő, fokozatosan felőröltük az ellenfelünket, kijött a csapatok közötti osztálykülönbség. Úgy álltunk a mérkőzéshez, ahogy egy kupameccshez kell: végig koncentráltunk, igyekeztünk hiba nélkül játszani. Mindenki nagyon motivált volt a csapatból, nyerni akartunk, ezért sikerült ilyen magabiztos eredményt elérni.

– Négy góllal vette ki a részét a sikerből. Számított rá, hogy ilyen remek teljesítménnyel is előrukkolhat?
– Négy gólra én sem gondoltam volna előzőleg. Támadó vagyok, természetesen az a célom, hogy gólokat lőjek, gólpasszokat adjak. De négy találatot nem sűrűn szerez az ember, még az alacsonyabb osztályú csapatok ellen sem.

– Remekül rajtoltak a másodosztályban, azonban most egy nehéz meccs, a Gyirmót elleni találkozó következik. Vízválasztó lehet ez az összecsapás?
– Negyedikek vagyunk nyolc forduló után, ez mindenképpen jó rajtnak számít, örülünk, hogy így sikerült. Való igaz, most egy nehéz bajnoki vár ránk, hiszen a Gyirmót már évek óta az élmezőny tagja, rendre a feljutásért száll harcba, nem érdemtelenül. Talán olyan mértékben vízválasztó lehet ez a meccs, hogy ha sikerülne begyűjteni a három pontot, akkor masszívan megragadnánk az élmezőnyben. Küzdelmes, könnyen lehet, hogy nem sok gólt tartogató meccsre számítok ellenük. Az eddigi hazai találkozóink jól sikerültek, szeretnénk folytatni ezt a sorozatot, így most is csak a győzelemben gondolkodunk.

Olvasói sztorik