NB I

Négyet még nem lőtt témeccsen

Olasz Dénes gólt várt magától a Magyar Kupa-meccsen, de ennyi találatra ő sem számított.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Továbbjutott a Magyar Kupa harmadik fordulójából a Mezőkövesd. Az élvonal újonca a harmadosztályú Kazincbarcika otthonában lépett pályára kedden délután, és bár két alkalommal is kétgólos hátrányba került, végül 4-3-ra megnyerte a találkozót.

A mérkőzésen mind a négy mezőkövesdi gólt Olasz Dénes szerezte. A 24 éves támadó a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, azzal a céllal lépett pályára, hogy gólt szerezzen, de arra ő sem számított, hogy négyszer mattolja az ellenfél kapusát.

– Ha jól sejtem, négy gólt azért nem várt magától a Kazincbarcika elleni kupameccsen.
– Való igaz, négy találatra én sem számítottam – mesélte Olasz Dénes. – Az elmúlt időszakban hadilábon álltam a szerencsével, nem ment olyan jól a helyzetkihasználás. Szerettem volna bizonyítani, így mindenképpen gólt, gólokat vártam magamtól. Örülök, hogy így sikerült.

– Korábban lőtt már ennyi gólt egy találkozón?
– Edzőmeccseken már előfordult, hogy ennyiszer tudtam a kapuba találni. De tétmeccsen eddig három gól volt a legtöbb, amit szereztem.

– Kétszer is kétgólos hátrányba kerültek, innen sikerült fordítani. Ennyire nehéz ellenfél volt a KBSC?
– Gyakorlatilag rögtön a meccs elején megszerezte a vezetést a Kazincbarcika, és a félidő utolsó harmadában már kettő volt az előnye. Szerencsére szinte rögtön a középkezdésből sikerült szépítenünk, így csak egygólos hátránnyal mentünk a szünetre. A második félidőnek úgy vágtunk neki, hogy meg kell fordítanunk az állást. Ehelyett alig öt perc elteltével megint az ellenfelünk rúgott gólt. Innen tudtunk nyerni. Sok helyzetünk volt, sokat el is puskáztunk, de sikerült felőrölni az ellenfelet, így jutottunk tovább. Ez a lényeg.

– Hasonlított a forgatókönyv a hétvégi, Kaposvár elleni bajnokira. Három győzelem, öt vereség a csapat mérlege az NB I-ben. Miért ilyen rapszodikus a Mezőkövesd szereplése?
– Nem igazán tudok válaszolni erre a kérdésre. A Kaposvár ellen például győzelmet vártunk, de az első percekben bekapott két gól nagyon nehézzé tette a dolgunkat. Így most Pakson kell javítanunk. Tudjuk, hogy nagyon nehéz ellenfél vár ránk, de szeretnénk mindenképpen pontot, pontokat megcsípni idegenben is.

– Idén eddig egyszer volt kezdő az NB I-ben. Ez a négy találat segíthet alapemberré válni?
– Ezt kérdezték tőlem a meccs után is, de akkor is azt mondtam, a csapat összeállítása a mester dolga, ő dönti el, hogy ki kezd, ki kap lehetőséget. Az biztos, hogy jól jött ez a négy gól, hiszen mint mondtam, híján voltam a szerencsének az elmúlt fordulókban, és emiatt kicsit az önbizalmam is csökkent. Azt viszont nem tudom, hogy kezdhetek-e a Paks ellen pénteken, ez a vezetőedző döntésétől függ.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik