NB I

Nyugodt őszi szünetre vágynak

Farkas I Balázs elárulta, az eredményesség érdekében a stílusán is változtatott az újonc.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szépen araszol előre a tabellán a Mezőkövesd. Az újonc a hétvégi fordulóban kisebb meglepetésre magabiztosan győzött a Honvéd otthonában (2-0). Ezzel már kilenc pontjuk van, amivel feljöttek a 11. helyre. Jelenleg a kiesés veszélye így nem fenyegeti őket, de Farkas I Balázs honlapunknak elárulta, hogy a következő néhány meccsen szeretnének minél több pontot begyűjteni, hogy nyugodtan mehessenek az őszi szünetre.

– Annak köszönhető, hogy idegenben is ilyen jó eredményre vagyunk képesek, hogy a mai magyar NB I mezőnyében bárki megverhet bárkit – mondta Farkas I Balázs a Rangadó.hu érdeklődésére. – A tabella elején van három-négy csapat, akik kiemelkednek, de mögöttük nagy lesz a tülekedés. A Kispest ellen talán nem várt ilyen eredményt a közvélemény, de ha azt nézzük, hogy korábban a Pápa elleni hazai meccset elveszítettük, ami be volt kalkulálva három pontként, akkor most sikerült behoznunk a hátrányunkat.

Véletlenül nem lehet eredményes egy csapat, főleg idegenben nem. A támadó honlapunknak elárulta azt is, hogy az eredményesség érdekében valamelyest változtattak a stílusukon. Ez a kívülállók számára lehet, hogy kevésbé szórakoztató, de a legutóbbi győzelem is őket igazolja.

– A stílusunk változott egy picit, amit a szurkoló lehet, hogy kevésbé honorál, hiszen sem a Puskás, sem a Honvéd ellen nem játszottunk közönségszórakoztatóan – folytatta Farkas I. – Szerintem a csapat csak 30-40 százalékot adott ki magából, de olyan más erényeket csillogtattunk, mint a szervezettség, és a védekezés stabilitása, ami ahhoz, hogy megragadjunk az NB I mezőnyében, nélkülözhetetlen. Nem történhet meg még egyszer olyan baleset, mint ami például Újpesten történt velünk. Megtanultuk, hogy az NB I az nem az NB II. Hiába alakítottunk ki az első meccseken mezőny- és labdabirtoklási fölényt, az eredmények nem minket igazoltak. Ez az első éve a csapatnak, így a legfontosabb az, hogy a bennmaradást elérjük. Kilenc pontunk van jelenleg, ami lehetne több is, de kevesebb is. A lényeg, hogy vannak mögöttünk csapatok. Megpróbálunk előre tekinteni, de vissza felé is kell időnként nézegetnünk. A következő meccsek nyerhetőek, el kell érnünk, hogy legalább tizenöt ponttal vonuljunk a őszi szünetre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik